Verkkokauppa.com pörssitiedote: AiKarma jonotusjärjestelmä otettu käyttöön Helsingin lippulaivamyymälässä

Suomen johtava kulutuselektroniikan myyjä verkkokauppa.com on ottanut AiKarma jonotusjärjestelmän käyttöön mahdollistaakseen ultimaattisen huonon asiakaskokemuksen.

Verkkokauppa.com yrityksen perustaja Samuli Seppälä: ”Mua alkoi ottaa pattiin noutotiskillä pyörivät asiakkaat, jotka eivät ostaneet nuototiskin ympärille kasaamiamme ylihintaisia tingel-tangeleita. Eivät muuta tehneet kuin kitisseet pitkistä odotusajoista. Päätin tehdä asialle jotain

 1. AiKarma lyhyesti
 2. AiKarma uudelleenkoulutus
 3. Aikarma uudelleenkouluksen päättyminen
 4. AiKarma loppukäyttäjäkokemuksia
 5. AiKarma yrityksenä
 6. Disclaimer

AiKarma lyhyesti

Edistyneeseen tekoälyyn perustuva AiKarma laskee jokaiselle noutotiskille ohjattavalle asiakkaalle AiKarma tunnusluvun. Tunnusluvun herätteet kerätään myymälään sijoitetuilla wifi9-kytkentäisillä gamma-aalto kameroilla, jotka kykenevät mittaamaan ja analysoimaan asiakkaiden elintoimintoja ja ajatuksia. Lisäksi tekoäly kerää sosiaalisesta mediasta asiakkaiden tuottamaa sisältöä ja analysoi sitä.

Tunnuslukuun negatiivisesti vaikuttavat mm seuraavat tekijät:

 • Korkea verenpaine
 • Stressaantunut käytös
 • Raivosta punoittavat kasvot
 • Turhaantunut tepastelu
 • Pahat ajatukset
 • Verkkokauppa.com työntekijöiden vihainen tuijottelu
 • Aiempi huono ostoskäyttäytyminen, eli ei ole kerätty odotusaikana ostoskärryä täyteen ylihintaisia tingel-tangeleita
 • Sosiaalisessa mediassa verkkokauppa.com yritystä koskevat negatiiviset kommentit

Asiakkaiden palvelujärjestys määritellään AiKarma tunnusluvun mukaan. Jos AiKarma tunnusluku on tarpeeksi alhainen asetetaan kyseinen asiakas kategoriaan ”uudelleenkoulutus”.

AiKarma uudelleenkoulutus

Uudelleenkoulutus tapahtuu noutotiskillä. Normaalisti noutoa tekevät asiakkaat saavat tekstiviestin, kun tavarat on noudettavissa tiskiltä. Uudelleenkoulutettaville asiakkaille pakettien ojentamiseen sijaan ilmoitetaan, että tavarat on lähetetty takaisin varastoon ja heidän pitää palata odottamaan uutta tekstiviestiä.

Aikarma uudelleenkouluksen päättyminen

Asiakkaalla on kaksi mekanismia parantaa AiKarma tunnuslukua ja läpäistä uudelleenkoulutus.

 1. Kerätä ostoskoriin noutotiskin laareista ylihintaisia tingen-tangeleita
 2. Käydä Verkkokauppa.com lippulaivamyymälän 6. kerroksen terassilla ja pussata siellä olevan Samuli Seppälän näköispatsaan takapuolta

Riippuen siitä kuinka huono AiKarma tunnusluku on voi asiakas joutua joissain tapauksissa turvautumaan molempiin keinoihin.

AiKarma loppukäyttäjäkokemuksia

Sami Turunen: ”AiKarma olikin jo minulle tuttu konsepti. AiKarma Lite (ilman patsas käyttöliittymää) on käytössä myös Kirkkonummen McDonaldsilla ja Hesburgerissa. Konsepti on ollut myös kuulemma valtava menestys näissä lokaatioissa. Hampurilaisten odotusajat on saatu muuttumaan muutamasta minuutista jopa 30 minuuttiin. Samalla pehmolelujen myynti on noussut tarkastelujaksolla 3216%.

Sami Turunen: ”Yritin huijata AiKarma tekoälyä keräämällä kasan tingen-tangeleita jo ennen uudelleenkoulutuksen käynnistymistä. Valitettavasti ylivertainen tekoäly ei ollut näin helposti huijattavissa ja sain tästä huomatuksen kun tulin noutotiskille ensimmäistä kertaa. Minua pyydettiin siirtymään takaisin jonoon miettimään pahoja tekojani. Lopulta vaihtoehdoksi ei jäänyt kuin pikainen visiitti 6.kerroksen terassille. Täällä ongelmaksi muodostui -13°C pakkanen ja tosiasia, että Samuli Seppälän näköispatsas on tehty titaanista. Huulethan siinä jäätyivät kiinni ja sai hetken puhalella nenästä kuumaa ilmaa, että pääsi irti.

AiKarma yrityksenä

AiKarma on verkkokauppa.com konsernin ja ranskalaisen johtavan eutanasia ratkaisuja toimittavan, Le Suicide Suppò S.A.R.L, yhteisyritys.

Kaius Cuspiá, CEO Le Suicide Suppò: ”Näemme valtavan potentiaalin tässä yhteistyössä. Alustavien markkinatutkimusten mukaan jopa 95% AiKarma järjestelmällä uudelleenkoulutetuista asiakkaista päätyy myös käyttämään Le Suicide Suppò palveluita. 70% näistä asiakaskonversioista tapahtuu alle vuorokauden sisään AiKarma kokemuksesta.

Disclaimer

Mikään ylläolevasta ei ole totta.

Eilisellä verkkokauppa.com visiitillä minut kutsuttiin 20 minuutin odottelun jälkeen tekstiviestillä noutotiskille, jossa kävi ilmi, että tavara ei olekaan vielä noudettavissa ja jouduin ottamaan uuden 20 minuutin kakkoskierroksen odottelussa.

En myöskään ollut ainut kenelle näin kävi, tiskin ympärillä pyöri muitakin punertava kasvoisia tepastelijoita.

Aiemmin olin uskossa, että Verkkokauppa.comin noutotiski on yksi epämiellyttävimmistä asiakaskokemuksistani ja siitä huonommaksi olisi vaikea laittaa.

Olin väärässä ja Verkkokauppa.com ylitti itsensä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s