Lidl Smart Home led-nauha

Lidl julkisti hiljattain oman Smart Home -tuotesarjan, joka sisältää erilaisia ”älykkäitä” Zigbee-protokollalla toimivia valaisimia, sensoreita ja katkaisimia. Ja kuten yleensä tuotteet ovat aika edullisia. Suomen markkinoille tuotteet tulivat saataville 14.12.2020.

Itse olin jo miettinyt hetken kotitoimiston valaistuksen uudistusta ja tarkoituksena oli laittaa takaseinällä olevan hyllyn takareunaan led-nauha. Alun perin olin suunnitellut käyttäväni Hue:n valmistamaa led-nauhaa, mutta kun halvalla sai, niin pitihän sitä kokeilla Lidl:n led-nauhaa.

Yleensä Lild:n elektroniikkatuotteet ovat saaneet hyviä arvosteluja, varsinkin jos huomioi hintatason. Toiveissa on, että led-nauhakin jatkaisi tätä perinnettä…

Lidl Smart Home -tuotteet

Kuten kaikki erikoistuotteet Lidl:ssä, niin Smart Home -tuotteekin ovat tarjolla vain kampanjana ja niitä myydään niin kauan kuin tavaraa riittää. Jotta en jäänyt ilman, singahdin heti samana aamuna Lidliin kun tuotteet tulivat saataville. Matkaan tarttui 2 x ”Livarno” led-valonauha (26,99€/kpl) ja 2 x ”Silvercrest Smart Plug” (12,99€/kpl).

Toivottavasti Lidl Smart Home -tuotteet olisivat jatkossa aina saatavilla. On hieman hankalaa jos alkaa rakentaa älykodin valaisua Lidlin tuotteilla ja laajennuksia tehdessä pitäisi odotella, että tuotteet tulevat uudelleen myyntiin…

Eri maissa näyttää olevan hieman erilaisia tuotteita tarjolla ja myös laitteiden hintataso vaihtelee maittain, esimerkiksi Saksassa sama led-nauha on hieman kalliimpi, mutta E27 -polttimot ovat taas halvempia..

Pakkauksen sisältö – Lidl Smart Home led-valonauha

 • Nimi pakkauksessa: Lidl Smart Home Livarno Lux led-valonauha
 • 2 metriä led-nauhaa
  • 3M kaksipuolinen teippi kiinnitystä varten
 • Virtalähde
  • Johdon pituus noin 2,5 m
 • Kontrolleri
  • 3M kaksipuolinen teippi kiinnitystä varten
 • 10 cm jatkopiuha
  • led-nauhan jatkamiseksi
Kuva: Tarvikkeita – Lidl Livarno led-valonauha

Speksit – Lidl Smart Home led-valonauha

 • 108 RGBW Leds
  • 36 x RGB + 36 x WW (warm white) + 36 x CW (cool white)
  • Ehkä oikea termi olisi RGB+CCT, kun nauhassa on erilliset ledit valkoisen eri värilämpötiloille, yleensä RGBW led-nauhoissa on vain yhden tyyppisiä valkoisia ledejä
 • Teho 22W / Lumen ?
 • Arvioitu käyttöikä: 30000 h
 • Led-nauhan katkaisuväli: 16,5 cm
 • Led-nauhan maksimipituus: 4m
  • Voi siis liittää kaksi nauhaa yhteen
  • Johtunee virtalähteen rajallisesta tehosta, pidemmällä nauhalla ei riitä teho ja nauha alkaa himmenemään
 • Zigbee 3.0 protokolla
Kuva: Led-nauhan katkaisukohdat
Kuva: Lidl Led-nauha vs Hue Lightstrip + (non-bluetooth)
 • Lidl led-nauhassa näyttäisi olevan hieman isommat yksittäiset ledit
 • Lidl led-nauhan katkaisuväli 16,5 cm vs Hue 33 cm

Asennus – Lidl Smart Home led-valonauha

Asennuksessa ei ollut juuri mitään haasteita. Led-nauha kiinni teipillä hyllyn taustalle, virrat päälle ja uuden valon liittäminen Hue -siltaan käynnistämällä uuden valon etsintä Hue -applikaatiosta ja valmista tuli.

Ainoa yskäisy voi tulla kontrollerin liittimen / jatkopalan liittimen kanssa. Liitin on symmetrinen ja sen saa laitettua kahdella tavalla kiinni – oikeinpäin ja väärinpäin :). Väärinpäin laittaminen ei näytä aiheuttavan mitään vaurioita – valo ei vaan syty.

Toisaalta liittimen symmetrisyydellä on etu: jos katkaisee nauhan, niin ylimääräiseksi jäävän palan voi käyttää hyväkseen, kun vain kääntää virtalähteen led-nauhaan tulevan liittimen toisten päin. Itsellä hyllyn valaisuun meni noin 3 metriä led-nauhaa ja ylimääräisen pätkän voi vaikka liimata kotitoimiston TV:n taustalle. Hyllyssä oleva led-nauha toimii yhdellä virtalähteellä ja näin ollen ylimääräiseksi jäi myös virtalähde ja kontrolleri, jotka voi ottaa käyttöön TV:n taustan valaisuun.

Koska kyseessä on kolmannen osapuolen valmistajan valaisin, ei se näy Apple Homekit:lle Hue -sillan kautta.

Kuvakimara: Asennus – Lidl Smart Home led-valonauha

Valoteho – Lidl Smart Home led-valonauha

Ei mitään suurempia yllätyksiä, valkoinen valo tehokkaampi kuin värilliset valot. Valkoisen valon värilämpötilaa voi säätää välillä 2700K-6500K. Omaan käyttöön tehoon valoteho on riittävä. Pakkauksen spekseissä ei ilmoitettu valotehoa lumeneissa.

Kuvakimara: Lidl Smart Home led-valonauha eri väreissä
Kuvakimara: Kotitoimiston valaistus, 2xHue Play + Lild Smart Home led-nauha
 • Kuvassa näkyvät yksittäiset ledit eivät näy paljaalla silmällä

Yhteenveto – Lild Smart Home led-nauha

Ensipuraisun jälkeen näyttää ihan hyvältä, asennus oli helppoa ja valot toimii. Aika näyttää tuleeko jotain haasteita…

Update 22.12.2020:

 • Yksittäisten Smart Home tuotteiden tiedot ovat kadonneet Lidl:n suomenkielisiltä sivuilta, alkaako tavara olemaan lopussa?
 • Kokeilin Lidl:n led-nauhaa valoanimaatioissa, jossa valaisimen valon väri muuttuu 10-15 sekunnin välein. Samassa tilassa olevissa aidoissa Hue -valoissa siirtymä eri värien välillä oli asteittainen ja ei näkynyt silmään räpsähdyksenä. Lidl:n led-nauhassa siirtymä oli huomattavasti karkeampi ja välillä näkyi selkeä räpsähdys
  • Kun monet muutkin kolmannen osapuolen tuotteet, sopivat nämäkin paremmin staattiseen valaisuun
 • Tuunasin led-nauhan asennusta hieman, lisää infoa löytyy ”Led-nauhan valo paremmin näkyville -postauksesta

One thought on “Lidl Smart Home led-nauha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s