Hue Lily jatkovarsi V2

Jatkoa viime vuoden lopun ”Hue Lily jatkovarsi” -tarinalle.

Pääosin Hue Lily jatkovarret ovat tehneetkin sen mitä pitikin, eli sai valaisimet hieman enemmän irti maasta ja valaisimet eivät hautautuneet niin helposti talvella lumikasan sisään.

Eräs haaste käytössä on tullut kuitenkin eteen. Käytetty alumiiniputki on suhteellisen heppoista materiaalia ja putki välillä taipuu kun jatkovartta rakentaa tai työntää maahan.

Tällä kertaa tehdään uusi satsi jatkovarsia takapihalle hankittujen Hue Lily ja Hue Lily XL -valaisimien kaveriksi. Muutamalla muutoksella tuloksena on toivottavasti paremmin käyttöä kestävät versiot.

Sapluuna

Tein muutamasta laudanpätkästä sapluunan, johon voi laittaa alumiiniputken sisään sillä aikaa kun naputellaan pultteja/muttereita putken sisään.

Tarkemmat ohjeet tarvittavista muista tarvikkeista ja työohjeet löytyvät alkuperäisestä aihetta käsittelevästä ”Hue Lily jatkovarsi” -postauksesta.

Pulttien asentamista helpottaa/nopeuttaa, jos käytössä on ruuvinvääntimeen sopiva 13 mm / M8 pulttiin sopiva hylsy.

Tein varsista myös muutaman sentin lyhyempiä kuin aiemmin, eli noin 30 cm mittaisia. Näin sähköjohtoon liittämiseen köytetty T-kappaleen saa helpommin piiloon ja se ei jää roikkumaan ilmaan.

Kuvia: Hue Lily jatkovarsi sapluuna in action

Putken jäykistäminen

Sapluuna ratkaisee vain rakennusvaiheessa putken taipumiseen liittyvän ongelman, usein putki taipuu myös käytössä, kun putkea työntää maahan kiinni. Putket eivät ole käytössä menneet poikki, mutta käyrät putket ei näytä hyvältä, lisäksi maali voi rapista irti jos putki taipuu.

Päätin täyttää putket ”Saumausvaahdolla”, joka kuivuessaan jäykistäisi putken. Lopputulos oli toivottu, mutta oli ihan hemmetin sotkusta puuhaa. Välillä meinasi tulla kiire, että sai tulppana käytetynyt pultin takaisin kiinni ilman että vaahto levisi pitkin pihaa.

Ei kannata tehdä sisätiloissa ja kannattanee suojata ainakin kädet ja silmät. Jos putkeen laittaa vähänkin liikaa tavaraa sisään, se tulee sieltä vauhdilla ulos, kun suuttimen poistaa putken sisältä… Olen kuullut, että saumausvaahto tarttuu hanakasti myös hiuksiin ja ihoon, näin ei tietenkään käynyt itselle, T:Lumiukko 😉

Ehkä olisi kannattanut ottaa samalla reissulla matkaan ”Saumausvaahdon puhdistusaine”

Kuva: Hue Lily jatkovarren jäykistäminen saumausvaahdolla

Maalaus

Edellisellä kerralla en juuri tehnyt mitään pohjatöitä ennen maalausta, mikä omalta osaltaan ei ainakaan parantanut maalin kiinni pysymistä. Saumausvaahdon jäljiltä jatkojalat olivat sen verran karmean näköisiä, että tällä kertaa niitä oli pakko siistiä ennen maalausta.

Tulppina käytetyt pultit olivat jämähtäneet sen verran tiukkaan, että tulppana käytetyt pultit eivät irronneet käsin pyörittelemällä, vaan turvauduin putkipihteihin ja ruuvinvääntimeen. Pultit ovat ”tulppauksen” jälkeen roskiskamaa.

Hiomakoneella pinta puhtaaksi ja rikki.

Lopuksi maalipesulla pinta puhtaaksi ennen maalausta. K-raudan tarjouksesta löytynyt yleiskäyttöön tarkoitettu spraymaali tuntuu olevan jonkin verran arka kolhuille. Ehkä seuraavaan satsiin pitää etsiä joku paremmin kulutusta kestävä ”panssarimaali”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s