Geofence alueen koon kasvattaminen – Apple Homekit

Apple Homekit Geofencing ominaisuuden testaus autotallin ovien ja ajoportin kanssa jatkuu.

Geofence -alueen default asetukseksi Homekit tarjoaa kodin sijaintia kartalla. Tällöin sovelluksessa on määritelty geofence -alueeksi ympyrä, jonka säde on noin 100 m. Alueen koko on kiinteä, eikä aluetta voi kasvattaa tai sen keskipistettä siirtää.

Kokeilin myös vaihtoehtoista tapaa määritellä geofence-alue.

Geofence alueen määrittely osoitteen avulla

Jos määrittelee automaation geofence -alueen suoraan osoitteen avulla, voi alueen kokoa kasvattaa vetämällä sormella osoitteen ympärillä olevaa ympyrää isommaksi. Tämä toimii siis vaikka käyttäisi kodin varsinaista osoitetta.

Ajattelin, että tämä olisi hieman turvallisempi vaihtoehto. Esimerkiksi jos jostain syystä puhelimeni paikannuksessa on ongelmia ja lokaationi virheellisesti ”ryömii” hieman kodin ulkopuolelle. Näissä tilanteissa isommalla geofence -alue asetuksella minut kenties silti tulkittaisiin olevan vielä kotona, eikä ”Kun saavun kotiin” tai ”Kun lähden kotoa” -automaatiot lähtisi turhaan käyntiin.

Lisäksi toiveena oli, että kotiin tuloon liittyvän automaation saisi käynnistymään hieman kauempaa kotoa ja autotallin ovi kerkeäisi aueta kokonaan.

Valitettavasti näyttää siltä, että osoitteeseen perustuva automaatio 250 metriin laajennetulla geofence alueen koolla toimii huonommin/hitaammin. Testeissä jouduin useasti odottamaan 5-10 sekuntia ajoportin luona ennen kuin geofence automaatio lähti käyntiin.

Jos vaihdoin geofence alueen asetukseksi ”Koti” varsinaisen osoitteen sijaan, niin automaatio käynnistyi joka kerta kun olin noin 20-50 m päässä ajoportista. Tämä siis huolimatta siitä että tällä asetuksella geofence alue on huomattavasti pienempi.

Epäloogista eikö?

Miksi näin käy?

Ei mitään hajua 😬 Jatketaan testaamista…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s