Ranch Pro lumenpudotin / X-rauta kokemuksia

Harvoin sattuu käsiin näin ultimaattisen huonoa tuotetta kuin Ranch Pro lumenpudotin. Yleensä huonostakin laitteesta löytyy jotain hyvää, mutta tästä voi lyhyesti todeta, että Ranch Pro lumenpudotin on höyryävä kasa sitä itseään.

Näköjään laitteen jälleenmyyjä X-rauta / Nettivaraosat.fi / Retail Stores Finland Oy on tullut samaan lopputulokseen, koska tuote on kadonnut heidän sivuiltaan. Valitettavasti kadoksissa on myös kuukausi sitten palauttamastani Ranch Pro lumenpudottimesta tuleva hyvitys.

Eli olen löytänyt webbishoppailijan unelmayhdistelmän: Huono tuote, huono asiakaspalvelu ja rahat kadoksissa.

Update 3.3.2021: Lopulta palautus tuli ja X-rauta hyvitti muutaman tunnin käytön jälkeen hajonneesta lumenpudottimesta vain 70%, vedoten siihen, että laite oli käytetty. Onhan se tuokin business, myy ala-arvoisesti toimivia vehkeitä, ei kanna vastuutaan ja ei hyvitä palautuksia kokonaan, kai siitä jotain käteen jää. En todellakaan voi suositella X-rauta liikkeen ”palveluita”.

Update 11.3.2021: X-raudan edustaja ”kehui” vielä viimeisimmässä vastauksessaan, että osat ovat menneet takuuseen, eikä niistä erikseen veloiteta. Gee, thanks. Eli ottivat takuun/palautuksen ”käsittelykuluina” 30% laitteen hinnasta ja saivat itse uuden laitteen valmistajalta?

Voi olla että kuluttajaviranomaisten näkemys postimyynnin/etäkaupan palautusehdoista ei ihan vastaisi X-raudan näkemystä aiheesta. Toki etäkaupassa pitää antaa myyjälle mahdollisuus korjata vika ja kaupan purku on vasta viimeinen vaihtoehto. X-rauta ei kuitenkaan missään vaiheessa tarjoutunut korjaamaan ala-arvoisen huonosti toimivaa lumenpudotinta, ei sillä että olisin uutta sellaista halunnutkaan riesakseni…

Aika moisia veijareita, tällaisten huijareiden kanssa ei kannata tehdä kauppaa.

Miksi Ranch Pro lumenpudotin on huono?

Työntelin autotallin katolta lunta pois ja ihmettelin, että onpa hankalaa, kun työntöpää tökkii ja jää kattoon koko ajan kiinni

Kuva: Autotallin katto, josta pudotettu Ranch Pro lumenpudottimella lunta

Tarkemmin lumenpudotinta tarkasteltuani voin todeta, että laite on todella heppoista alumiinia / peltiä.

Mukana tuleva 1,5m metalliputkista koottava (max 9 m:n) varsi taipuu aikamoiselle kaarelle jo siinä vaiheessa kun työntöpäätä nostaa katolle. Eikä itsellä tainnut olla käytössä kuin 6m pätkä vartta.

Kun työntöpään saa vihdoin katolle, niin se taipuu melkein välittömästi vinoon ja jää jumiin katolle. Tämä tapahtuu koska työntöpään kannattimet taipuvat jos katolla oleva lumi aiheuttaa yhtään vastusta.

Jenkeissä tehty vehje näyttää olevan suunniteltu sikäläiseen puuterilumeen. Meillä puuterilunta ei tarvitse yleensä pudottaa katolta, kun se pölisee sieltä itsekseen pois. Tällä kertaa katolla ei ollut mitään jäätynyttä korppua, vaan noin 20-30 cm cm hieman kosteaa lunta, johon normaali lapio upposi helposti.

Jos työntelyä Ranch Pro lumenpudottimella olisi jatkanut yhtään pidempään, olisi joko varsi mennyt poikki tai työntöpään kannattimet hajonneet lopullisesti.

Ei jatkoon – laite palautukseen.

Kuva: Mutkalle taipuneet työntöpään kannattimet

Ehjässä kannattimessa työntöpää on saman suuntainen varren kanssa, näillä vääntyneillä kannattimilla työntöpää oli taipunut kohti kattoa ja tökkäsi helposti kattoon, jonka seurauksena kannattimet taipuivat lisää

Miksi X-rauta asiakaspalvelu on huonoa?

Ilmoitin X-raudalle sähköpostilla, että haluan palauttaa tuotteen, koska se ei kestä käyttöä.

Minä: Haluaisin palauttaa tämän tuotteen. On niin heppoista peltiä, että ei tule kestämään paikallisissa olosuhteissa. Työntöpää vääntyy todella helposti mutkalle ja ei sen jälkeen oikein toimi oikein. Miten edetään asian kanssa?

X-raudan vastaus: Meille ei ole raportoitu yhdestäkään rikkoontuneesta lumenpudottajasta. Materiaali on riittävää lumelle. Alla palautusohje.

Eli asiakas on idiootti, kun on saanut vehkeen rikki. Tuokin valhe on nyt käytetty loppuun, nyt on ilmoitettu että laite ei kestä.

Palautusohje sisältää kaikenlaisia mielenkiintoisia ehtoja:

Palautettu tuote pitää pystyä myymään pakkauksineen uutena sellaisenaan, jotta siitä saa täyden hyvityksen. Älä siis käytä esimerkiksi värillisiä teippejä tai ilmastointiteippiä. Älä tee tussilla merkintöjä tuotepakettiin/tuotteeseen! Pakkaa toiseen pakettiin, jos mahdollista. Mikäli osoitekortti on liimattu suoraan tuotepakkaukseen, liima uusi osoitekortti tarvittaessa tarkasti vanhan osoitekortin päälle. Käytetyistä tuotteista tai tärvellyistä palautuksista hyvitys on yleensä enintään 70%. Mahdolliset takuuviat eivät vaikuta hyvitysmäärään.

Jos business-ideana on myydä huonoja tuotteita ja laittaa nämä huonot tuotteet kiertämään, kun se jostain syystä palautuu, niin ohjeethan ovat varsin mainiot. Taisi olla omakin Ranch Pro lumenpudotin kierrätysversio, kun pakkaus oli hieman elämää nähneen oloinen ja pakkauksesta puuttui esimerkiksi käyttöohjeet.

Palautettu lumenpudotin on postin seurannan mukaan vastaanotettu 1.2.2021. Kirjoitushetkellä 1.3.2021 jälleenmyyjästä ei ole kuulunut mitään, rahoja ei näy tilillä, eivätkä vastaa sähköpostiin. Ilmeisesti ovat vielä jalostaneet liiketoimintasuunnitelmaansa ja päättäneet jatkossa pitää palautetun laitteen ja siitä maksetut rahat…

Miten nettivaraosat.fi tai Retail Stores Finland Oy liittyy tähän asiaan?

Vastaus palautuspyyntöön tuli nettivaraosat.fi -loppuisesta sähköpostiosoitteesta.

Palautusosoite oli Retail Stores Finland Oy / X-Rauta.

Samanlaista palvelun tasoa on odotettavissa yrityksen muissa verkkokaupoissa:

led-valot.net

kaasugrillit.com

seinatarrat.fi

2 thoughts on “Ranch Pro lumenpudotin / X-rauta kokemuksia

 1. Sama kokemus itsellä
  Ostettu pikahalkomakone Timco 8t, sähkömoottorilla.
  Kaksi päivää tein halkoja, kun koneen hitsaussaumat alkoi pettää, kumityyny mureni, kiinnityspulteissa olevat holkit mureni, yms.
  Palautin koneen X-Rauta (IKH, Traktorin varaosa ja tarvike) Hatanpään valtatielle n.viikon sisällä ostosta. Mielenkiintoinen käytäntö: hyvitys on n. puolet kauppahinnasta, koska kone on käytetty. Nimetön asiakaspalvelu: ”koneessa oleva takuuvika ei vaikuta hinta-arvioon” ja ”konetta voi käyttää ja se toimii normaalisti”. Eikä ole kuulemma vaikutusta turvallisuuteen… Varsi on tulossa päädystä läpi ja ei ole riski 🙂
  Itse pysyn kyllä kaukana kyseisen liikkeen ”palveluista” ja työkaluista.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s