Gledopto Pro -sarjan led-nauha kontrollerit

Nyt kun minun ja Gledopton välille hajonneista Gledopto Outdoor Floodlight -valaisimista hetkellisesti syntynyt ”ryppy rakkauteen” on saatu vihdoinkin setvittyä ja takuuseen korvatut valaisimet ovat jo postissa matkalla, on aika tutustua mitä etuja uudet ”Gledopto Pro” -tuoteperheen laitteet tuovat verrattuna aiemman sukupolven tuotteisiin.

Tässä osassa testataan Gledopto Pro WWCW ja Gledopto Pro RGBCCT zigbee-kontrollerit led-nauhoille ja verrataan niitä ensimmäisen sukupolven vastaaviin Gledopto tuotteisiin.

Postissa vielä matkalla ovat Gledopto Pro Floodlight 30W ja Gledopto Pro 9W alasvalo, naputellaan niistä huomiot talteen sitä mukaa kun saan ne käsiini.

Gledopto Pro series

Gledopton Aliexpress verkkokaupan sivuilla on alla oleva vertailutaulukko, jossa verrataan Pro -sarjan tuotetta alkuperäiseen versioon tuotteesta. Useammassa kohdassa näyttää olevan parannuksia, nopeampi reagointi, pehmeämmät siirtymät asetuksista toiseen, kyky käyttää valaisinta entistä himmeämmällä valolla, jne

Hyviä lupauksia, testataan pitääkö väitteet käytännössä paikkaansa…

Kuva: Gledopto Zigbee Pro vs Gledopto Zigbee (Gen1)

Gledopto Pro WWCW vs Gledopto Gen1 WWCW led-kontrolleri

Ensimmäisenä postiin saapui WWCW -tyyppinen Gledopto Pro led-nauha kontrolleri. Vanhemmat Gen1 versiot samasta tuotteesta ovat olleet kotona käytössä kontrolloimassa keittiön tason ja alakaappien COB CCT -tyyppisiä led-nauhoja. Pääosin Gen1 kontrollerit ovat toimineet ihan ok ja ovat käskystä sytyttäneet/sammuttaneet valot.

Välillä varsinkin valoja sammuttaessa on kuitenkin huomannut, että led-nauhat reagoivat hieman hitaasti, sammuvat muutaman sekunnin viiveellä ja/tai sammuvat hieman eri tahtiin.

Toinen piirre mihin on välillä kaivannut parannusta on kuinka himmeäksi led-nauhat saa.

Yllä olevan taulukon mukaan molempiin haasteisiin olisi tullut selkeä parannus Gledopto Pro -sarjan myötä.

Kuvia: Pro vs Gen1

 • Ulkonäössä ei ole paljon eroa:
  • Pro version status led on sininen, kun vanhemmassa se on vihreä
  • Pro version kannessa musta ympyrä jonka sisällä lukee ”Pro”
  • Emolevy vanhassa on vihreä ja uudessa musta.
 • Kannessa näkyvissä spekeseissä on hieman eroja
  • Gledopto Pro
   • DC12-54V
   • Total output: 5A max
    • @54V = 270W (5A x 54V)
    • @24V = 120W (5A x 24V)
  • Gledopto Gen1
   • DC12-24V
   • Total output: 15A

Testien setup

Koska tällä hetkellä omasta hyllystä ei löydy vapaana kuin RGBCCT -tyyppistä led-nauhaa, joudutaan testit tekemään hieman väärän tyyppisellä led-nauhalla. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä jos kytkee vain led-nauhan V+,WW (Warm White) ja CW (Cold White) -liittimet on se käytännössä CCT led-nauha.

Testeissä molemmat led-kontrollerit led-nauhoineen ovat kytkettynä saman Hue -sillan taakse. Ne ovat samassa iConnectHue -applikaatiolla määritellyssä valoryhmässä. Muutoksia valojen asetuksiin tehdään iConnectHue applikaatiossa ryhmätasolla, jolloin led-nauhat / -kontrollerit saavat samat komennot samaan aikaan. Näin mahdolliset erot reagoinnissa tulevat selkeämmin esiin.

Ei kun testaamaan…

Valojen sytyttäminen

Uusi Gledopto Pro sytyttää valot täydelle kirkkaudelle melkein samantien. Vanhalla led-kontrollerilla valot syttyvät hieman hitaammin, eivätkä valot syty heti täydellä kirkkaudella.

Video: Gledopto Gen1 WWCW vs Gledopto Pro WWCW (oikealla), valojen sytyttäminen

Valojen sammuttaminen

Uusi Gledopto Pro sammuttaa valot nopeammin. Vanhemmalla kestää hetki, että valot sammuvat.

Video: Gledopto Gen1 WWCW vs Gledopto Pro WWCW (oikealla), valojen sammuttaminen

Valon minimikirkkaus

Pro reagoi nopeammin kirkkausasetuksen muutoksiin. Kun kirkkaus on lopulta asettunut pyydettyyn arvoon ja asetus on välillä 10%-100%, ei lopputuloksessa Pro ja Gen1 versioiden välillä ole havaittavaa eroa. Jos valoja himmentää enemmän, niin Gen1 jää käytännössä noin 10% kirkkaudelle, kun uusi Pro taas himmenee pidemmälle, jopa 1% asetukseen asti.

Kuva: Gledopto Gen1 vs Gledopto Pro (oikealla), led-nauhat 5% kirkkaudella. Kameralla eroja on hieman hankala saada esille, paljaalla silmällä ero on selkeämpi pienillä kirkkausasetuksilla.

Gledopto Pro RGBCCT vs Gledopto Gen1 RGBCCT led-kontrolleri

Kun olin muutaman tunnin puuhastellut WWCW kontrollereiden kanssa, niin puhelimeen kilahti tekstari, seuraava paketti on noudettavissa. Tällä kertaa saapui Gledopto Pro RGBCCT led-kontrolleri.

Kuva: Gledopto Pro RGBCCT vs Gledopto Gen1 RGBCCT led-kontrolleri

 • Jostain syystä Gledopto Pro RGBCCT kontrolleri on musta, kun WWCW versio on valkoinen
 • Muuten samanlaiset erot Pro / Gen1 välillä kuin WWCW versiossakin

Valojen sytyttäminen/sammuttaminen/minimikirkkaus

Yleisellä tasolla myös Pro RGBCCT kontrolleri toimii samalla tavalla kuin Pro WWCW kontrolleri: valojen sytytys/sammutus on nopeampaa ja led-nauha himmenee pidemmälle.

Värilliset valot

Samoin värin vaihto toiseen on nopeampaa. Valkoisesta valosta pystytään myös vaihtamaan suoraan värilliseen valoon ja takaisin ilman, että välissä välähtää joku muu väri.

Valoanimaatiot

Värillistä valoa tuottavien led-nauhojen osalta oman mielenkiinnon kohteena oli mahdollisuus käyttää valoanimaatiota. Ainakaan omat iConnectHue applikaatiolla tehdyt valoanimaatiot eivät toimineet joko ollenkaan Gen1 kontrollereiden kanssa tai toimivat pätkien.

Uudet kontrollerit toimivat paremmin mutta eivät vielä yhtä hyvin kuin aidot Hue valot. Välillä väri jää päälle ja kontrolleri / led-nauha putoaa kelkasta, jos laittaa toisen valoanimaation pyörimään. Myös valoanimaatiot, joissa on käytössä sekaisin valkoista ja värillistä valoa ovat ongelmallisia ja siirtymät jäävät välillä tekemättä.

Video: Gledopto Gen1 RGBCCT vs Gledopto Pro RGBCCT (ylempänä), erilaisia valoasetuksia

Yhteenveto

Gledoptop Pro -sarjan led-nauha kontrollerit toimivat selkeästi jouhevammin kuin vanhemmat Gledopto Gen1 led-nauha kontrollerit. Kirjoitushetkellä molempia löytyy vielä verkkokaupoista, jos on ostamassa uusia kontrollereita, niin kannattaa ottaa suoraan Pro-versiot, hintaero on maltillinen muutama euro.

Olemassa olevien kontrollereiden vaihto ei ole välttämättä tarpeellista, jos ne toimivat omaan makuun tarpeeksi hyvin. Itse olin ihan tyytyväinen Gen1 kontrolleriin, kunnes testasin Pro-versioita, nyt vaatimustaso on kasvanut ja kotona olevat Gen1 -kontrollerit menee vaihtoon 🙂

Jos joku tarvitsee ylimääräiseksi jääneitä Gledopto Gen1 RGBCCT (2kpl) tai WWCW (3 kpl) kontrollereita, niin voin luopua niistä 15€ /kpl + postikulut hintaan.

13 thoughts on “Gledopto Pro -sarjan led-nauha kontrollerit

 1. Saatko linkin tuohon gledopton 9w alasvaloon? Testi kiinnostaa tuon osalta paljon, pitäisi n. 50kpl spotteja tilailla.

  Mihin käytät tuota Floodlightia?

  Onko tullut vastaan hyviä lednauhoja joita voisi käyttää kylpytiloissa?

  Tykkää

  1. Alasvalo vaikka täältä: https://www.aliexpress.com/item/1005001447245845.html

   Yo linkki Aliexpressin Gledopto Official kauppaan. Oma alasvalo on siis vielä matkalla, tilasin toiselta kauppiaalta, jonka pitäisi lähettää se Ranskasta, mutta ei ole saanut mitään aikaiseksi kolmeen viikkoon, ei ehkä paras kandi. Samassa ajassa on tullut jo useampi paketti Kiinasta…

   Edeltävä Floodlight, minkä tilalle nämä uudet tulee takuuseen, oli kiinni takapihan aidassa valaisemassa suoraan alaspäin. Jos ei ole aivan maanpintaan laittamassa valaisinta ja pärjää IP44 suojauksella, niin melkein suosittelisin Hue Discover valoa, gigantissa noin 112€ normihinnalla ja -20% kamppiksesta maksaa käytännössä saman kuin Gledopto 30W Kiinasta + ALVit (siis jos jää tullin haaviin). Täältä lisää tarinaa:
   https://alypippuri.com/2020/12/13/gledopto-zigbee-outdoor-valaisin/

   Jos olet tilaamassa yli 10 kpl kerrallaan, kannattaa yrittää ostaa suoraan Alibaban puolelta suoraan Gledoptolta. Isommissa erissä näyttäisisaavan huomattavasti halvemmalla, jos nyt suostuvat myymään yksityiselle.

   https://gledopto.en.alibaba.com/product/1600151280368-821290146/SmartThings_Compatible_Gledopto_Zigbee_Pro_Smart_Downlight_6W_9W_12W_with_Touch_Remote_Control_Led_Downlights.html?spm=a2700.shop_plgr.41413.37.6c5854f6BlmaVO

   Ei ole kokemuksia led-nauhoista kylpytiloissa, jotain IP65 tai IP68 nauhaa olisi varmaan hyvä laittaa. Led-nauhoissa ei ole tullut vastaan IP44 nauhaa, on yleensä ollut IP20/65/68.

   Tykkää

   1. Eli periaatteessa tämä https://www.aliexpress.com/item/32995692719.html?spm=2114.12010612.8148356.2.4cd63ca8dWCEeO

    Kelpaisi saunatiloihin / suihkutiloihin? Todennäköisesti ainoastaan roisketta tulee. Tosin tuossa ledejä vain 30led/m, onko riittävä?

    Tuo tarvitsee siis lisäksi per piuha yhden tällaisen: https://www.aliexpress.com/item/1005001432000482.html?spm=2114.12010612.8148356.6.32304fa5ThnSFz

    eikö niin?

    Tarvitseeko noihin lamppuihin mitään lisäosia? Ja kiitos tuosta alibabasta, sieltä kannatta kyllä tuo määrä tilailla.

    Sitten vielä onko suositella lednauhaa + kontrolleria kuiviin tiloihin? Näissä riittää valkoisen värit.

    Tykkää

   2. Itsellä ei tosiaan ole kokemusta led-nauhojen käyttämisestä märkätiloissa, joihin kannattaa valita IP65 -suojauksella varustettu led-nauha. Led-nauha tarvitsee lisäksi virtalähteen ja zigbee-kontrollerin, jälkimmäistä ei taida saada kuin IP20 -suojauksella, eli pitäisi saada johonkin piiloon, esim kattoon tai erilliseen koteloon. Märkätiloissa kannattaa varmaan led-nauhan päästä lähtevät piuhat vielä liimata piiloon kuumaliimalla, jos on kastumisriskiä.

    Jos ei kaipaa värejä ja led-nauha jää näkyviin, niin suosisin tasaista valoa tuottavia Chip On Board (COB) -tyyppisiä led-nauhoja. Paljon ystävällisempiä silmille. Itse käyttäisin perinteisiä led-nauhoja kuten tuo linkin RGBCCT vain kohteissa, jossa ne saa oikeasti piiloon, tuottaa pelkästään epäsuoraa valoa ja yksittäiset polttimot eivät näy juuri mistään kulmasta. COB-nauhoista on fixatulla valkoisen valon värilämpötilalla versioita tai COB CCT säädettävällä värilämpötilalla versioita. Tietysti jotain voi miellyttää vilkkuvat yksittäiset värilliset ledit, jokainen tekee oman makunsa mukaan.

    Led-nauhan chipit / laatu on yleensä samoja riippumatta IP-luokituksesta, erona on vain IP65/IP68 led-nauhojen päällä oleva silikoni eriste tai tuubi. Itse olen käyttänyt viime aikoina BTF-lighting COB CCT led-nauhoja. https://www.aliexpress.com/item/1005001614814078.html näitä ei näytä olevan kuin IP20 -luokituksella. Olen nähnyt myös jossain myös IP65/IP68 COB CCT versioita.

    Tykkää

   3. Kiinasta saa halvalla, laatua ei saa välttämättä samaan rahaan… Itsellä hajosi just yksi kiina-poweri kun putosi metristä lattialle.

    Jos mainaat laittaa märkätilaan, ostaisin ehkä Suomesta jolloin kaupan päälle ei tule suihkun yhteydessä kiharaa tukkaa 😀 Led-nauhan voltit ja pituus määrittää tarvittavat speksit. Yleensä on 24V ja ampeerit sitten jotain 3-5A välillä. Näitäkin on ainakin IP44 luokituksella.

    Jos meinaat vetää paljon yli 5m led-nauha vetoja, niin vaatii yleensä useamman powerin ja kontrollerin.

    Tykkää

  1. Alasvalot kytketään suoraan sähköihin, eikä tarvitse kaverikseen mitään lisä(äly)palikoita. Ainakin Gledopton alasvalossa on tavallaan kaksi osaa: itse valaisin ja siinä piuhalla kiinni oleva virtalähde/kontrolleri. Lisää tarinaa / kuvia Gledopton alasvaloista: https://alypippuri.com/2021/03/23/gledopto-9w-pro-alasvalo/

   Jos on lisää kysymyksiä alasvaloista, niin laita niitä koskevat kysymykset mieluummin tuonne alasvaloja koskevan postauksen alle, näinkysymykset/vastaukset löytyvät paremmin muille asiasta kiinnostuneille. Valitettavasti oma wordpress subscription ei tue pluginien asennusta ja näin ollen en pysty siirtämään kommentteja postauksien välillä.

   Tykkää

  1. Ei ole kokemusta kotimaasta ostetuista muuntajista. Kannattaa ylimitoittaa, niin ei käy lähellä maksimia, jolloin jotkut muuntajat sirisee. Oikea teho riippuu led-nauhan pituudesta.

   Erilaisia profiileja ja niiden ostopaikkoja löytyy keittiön ja portaiden valoja koskevista postauksista.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s