Biltema HST 8613 lumilinko kokemuksia

Kun Espina XTP122 lumilinkoa tuli ”kehuttua”, niin laitetaan talteen kokemuksia myös Biltema HST 8613 lumilingosta.

Ensipuraisun jälkeen näytti hyvältä. Noin viikon – kunnes linko meni rikki…

 1. Biltema HST 8613 lumilinko speksit
 2. Paketin purku ja käyttöönotto
 3. Laitteen pintojen suojaus keraamisella pinnoitteella
 4. Biltema HST 8613 lumilingon plussat / erot verrattuna Espina XTP122 lumilinkoon
 5. Yleinen laatuvaikutelma
 6. Varaosat / huolto
 7. Yhteenveto
 8. Update 21.1.2021 – Valotolppa nurin lumilingolla
 9. Update 21.1.2021 – Lumikasan siirto talon takaa
 10. Update 31.1.2021 – Palautin lumilingon Biltemaan
 11. Update 15.2.2021 – Biltema palautti rahat

Biltema HST 8613 lumilinko speksit

 • Teho: 9 kW
 • Vetotapa: hydrostaattinen telaveto
 • Paino: 147 kg
 • Aurausleveys: 86 cm

Paketin purku ja käyttöönotto

Biltema HST 8613 lumilinko tuli valmiiksi kasattuna, eli oli lähes ajovalmis paketista purun jälkeen.

 • Nopeuden ja heittotorven lipan säätökahvojen ruuvaaminen paikalleen
 • Laitteen moottorissa ei ole öljyä, eli 1,1 litraa öljyä sisään
 • Tankki täyteen bensaa, itse käytän pihakoneissa 98 bensaa
 • Akun piuha kiinni akun kenkään

Kuvia: laitteen paketin purkua

Laitteen pintojen suojaus keraamisella pinnoitteella

Vedin samalla nopeasti laitteen ulkopintoihin ja lumenheittomekanismiin sisäpuolelle suihkupullosta keraamisen pinnoitteen. Aineen levitys paikalleen mikrokuituliinalla ja homma valmis. En alkanut sen enempää hinkkaamaan kaunista pintaa, koska keraamisen pinnoiteen tarkoitus on estää lumen tarttuminen ja ulkonäöllä ei ole niin väliä.

Aineeksi valikoitui Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Spray Coating 500 ml.

Hommaan meni muutama minuutti ja pulloon jäi vielä paljon tavaraa uusia käsittelyitä varten.

Näytti toimivan ihan hyvin, heittomekanismiin ei ollut juuri tarttunut lunta koeajon jälkeen. Kun taas aamupäivän jäljiltä Espinan käsittelemättömässä kuuppassa ja heittopyörässä oli paljon paakkuuntunutta lunta.

Kuvia: Turtle Wax purkki ja mikrokuituliina

Kuvia: Keraamisella pinnoitteella käsitelty vs käsittelemätön lumikuuppa linkoussession jälkeen

Biltema HST 8613 lumilingon plussat / erot verrattuna Espina XTP122 lumilinkoon

 • Hydrostaattinen voimansiirto
  • Portaaton nopeudensäätö
  • Liikkuu nopeammin sekä eteenpäin , että taaksepäin
  • Laitteen etenemisnopeutta voi muuttaa laitteen liikkuessa
  • Espinan voimansiirto perustuu kitkapyörään, jolloin ei suositella vaihteen / nopeuden vaihtamista kun on veto päällä
 • Kaasujousella säädettävä kuupan korkeus
  • Nappi oikeassa kahvassa ja korkeuden säätäminen on todella helppoa
  • ja säätö pysyy paikallaan
 • Sähköllä säädettävä heittotorvi
  • Todella paljon helpompi käyttää
  • Ei tarvitse pysähdellä kun säätää heittosuuntaa
 • Käynnistys akulla
  • Jihuu, ei tarvitse kiskoa enää käyntiin, jos laitteen sammuttaa keskelle pihaa puhdistusta varten
 • Suunnan kääntö liipasimilla molempiin suuntiin
  • Laitteen ohjaaminen helpompaa
  • Laitteen saa kääntymään käytännössä paikallaan
 • Heittää lumen huomattavasti pidemmälle
  • Tänään aamupäivällä kävin vielä puuhastelemassa vanhalla lingolla ja hieman kostea lumi nousi hädin tuskin 1,5m korkean aidan ylitse
  • Iltapäivällä Biltema heitti lumet noin 10-15 metrin päähän
  • Vaikka moottoritehossa ei ole kuin noin 1,5 hevosvoiman ero Bilteman hyväksi, niin ero suorituskyvyssä on kuin yöllä ja päivällä
 • Laitetta ei ole niin raskasta käyttää
  • Ajoin meidän noin 200 m² terassin pysähtymättä, käännöksien kohdalla kääntöliipasin pohjaan ja samalla sääti napista torven heittämään oikeaan suuntaan.
  • Espinalla terassin ajamiseen meni helposti tuplasti enemmän aikaa, kun oli kankeampi kääntää ja käyttää
 • Kaasukahva ja heittomekanismin kahvat eri päin
  • Espinassa kaasukahva oikealla ja heittomekanismin kahva vasemmalla
  • Biltemassa kaasukahva vasemmalla ja heittomekanismin kahva oikealla
  • Kestää hieman tottua tähän järjestelyyn, mutta ei liene iso ongelma pitkässä juoksussa
 • Laite tuli lähes ajovalmiina
  • Muistaakseni Espinan käyttöönotossa meni 1-2 h kun ruuvaili osia yhteen

Yleinen laatuvaikutelma

Ei valittamista. Ei helise, eikä kolise.

Kaikki säädöt valmiiksi aika hyvin kohdallaan, ehkä säädän maavaraa alemmas siirtämällä ”jalaksia” hieman, jotta saa tarvittaessa terassin ”nuoltua” puhtaaksi. Näillä säädöillä terassille jäi pieni kerros lunta.

Kuinka kestää? Vain aika näyttää.

Varaosat / huolto

Tämä on ehkä ainut kohta mikä arveluttaa pitkässä juoksussa. Saako lumilinkoon varaosia esim viiden vuoden päästä?

Vastaavat ominaisuudet omaava ”merkkivehje” Honda HSS 1380A ETD -lumilinko maksaa melkein kolme kertaa enemmän. Hondaan saa varmasti varaosat ja huoltopalvelut vaikka maailman tappiin asti, mutta hankintahinta on järkyttävä.

Yhteenveto

Lyhyen tutustumisen jälkeen olen todella tyytyväinen. Katsotaan kuinka yhteiselo jatkossa sujuu…

Youtube: Biltema HST 8613 lumilinko – ensituntuma

Kuvia: Koeajoa takapihalla, lingotaan pihalla jonkin aikaa seissyttä lunta, hyvin lentää

Update 21.1.2021 – Valotolppa nurin lumilingolla

Kuva: Hups, vielä meni vasen ja oikea sekaisin, lopputuloksena murjoin lumilingolla yhden terassin valotolpista nurin. Ehkä harjoittelen laitteen kontrolleja muualla kuin terassin valojen vieressä…

Update 21.1.2021 – Lumikasan siirto talon takaa

Tänään koitti omakotitaloasujan vuoden ”paras” päivä, kovan lumisateen jälkeinen plussakeli. Sen myötä katoilta alkaa putoamaan lumet pois.

Aiempina vuosina tein sen virheen, että en välittömästi siirtänyt tätä katolta pudonnutta lunta pois. Kun lumi läjähtää katolta maahan se tiivistyy jo tämän seurauksena aika sitkeäksi tavaraksi. Jos tämän kasan jättää paikalleen, niin tuloksena on kivikova jääklimppi, joka yleensä on paikallaan pitkälle kevääseen.

Tänä vuonna katoille oli kertynyt noin 40-50cm lunta. Ensimmäisenä putosi takaseinustalle puolikas katollinen lunta. Ei kun Biltemalla tämän kimppuun. Oli yllättävän helppoa, kunhan löysi oikean tekniikan.

 • Otetaan metri pari etäisyyttä kasaan
 • Molemmat kahvat pohjaan, jolloin linko lähtee liikkeelle ja alkaa heittämään lunta
 • Otetaan käsi pois oikealta kahvalta, jotta kättä voi käyttää säätötoimenpiteisiin
  • Niin kauan kuin vasen kahva / veto päällä, pysyy myös heittopyörä käynnissä
 • Ajetaan päin lumikasaa ja pidetään oikea käsi vaihdekahvalla, jolla voi säätää laitteen nopeutta ja eteen/taakse liikettä
 • Kun linko menee tarpeeksi syvälle kasaan se alkaa hieman hyytyä, jolloin voi hidastaa etenemisnopeutta
 • Lopulta linko alkaa kiivetä kasan päälle tai alkaa kampeamaan sivuun
 • Tällöin pakitetaan pieni matka ja aloitetaan alusta

Noin 7m x 1 m x 1m kasan märkää ja tiivistynyttä lunta sai pois yllä olevalla tekniikalla noin 5-10 minuutissa. Edellisellä Espinan lumilingolla ei ollut mitää jakoa siirrellä tiivistyneitä ja märkiä lumikasoja, mutta Biltema näyttää toimivan tässä ihan ok.

Juuri kun pääsin sisälle vetämään happea niin putosi loputkin lumet katolta talon takaseinustalle. Ei kun uudestaan hommiin.

Kuvia: Takaseinustan katto ja sieltä pudonnut lumikasa (jälkimmäinen sessio)

Talon etupuolella olevalle terassille putosi myös osa katolla olevasta lumesta. Koska lumi oli tarkoitus siirtää noin 20 metrin päähän ja en halunnut teilata enempää valotolppia (kontrollit vieläkin hieman hakusessa), niin päädyin työntämään lumen ensin kolalla pois terassilta ja sen jälkeen lingolla kauemmas.

Kuvia: Terassille pudonneet lumet

Update 31.1.2021 – Palautin lumilingon Biltemaan

Näyttää siltä, että joudun palauttamaan muuten mainiosti toimineen lumilingon.

Kuvia: Palautuksen syy

Aloin muutama päivä sitten ihmettelemään, että miksi laitteen heittopyörän kohdalta suihkuaa lunta ihmeelliseen suuntaan. Syy on näkyvillä yllä olevissa kuvissa. Heittopyörän ympärillä oleva ”pelti” on kulunut noin viikon käytön jälkeen puhki ja itse asiassa heittomekanismin ympärillä oleva peltikuuppa on vaarassa irrota laitteesta kokonaan.

Näyttää siltä, että heittopyörän ja sitä ympäroivän syvennyksen väliin on päässyt kivi, joka on raastanut ohueen materiaaliin reiän, joka on käytön myötä laajennut. Asiaa tarkemmin tutkittuani pellistä näkyy jo muutamasta paikasta läpi. Toki laitetta on käytetty sorapohjaisella pihalla ja siitä on mennyt läpi pieniä kiviä. Toisaalta samalla pihalla muutaman vuoden käytössä olleessa Espinan lumilingossa heittopyörän syvennyksen metalli on kestänyt käyttöä hyvin. Näin ollen näyttää siltä, että kyseessä on jonkinlainen materiaalivika. Tässä vaiheessa on vielä epäselvää koskeeko vika vain tätä yksilöä vai onko kyseessä mallisarjaa koskeva valmistus/suunnitteluvirhe.

Yleensä lumilingon katkaisupultit ovat mitoitettu sillä tavalla, että ne estävät jonkin verran vierasesineitä hajoittamasta heittomekanismin osia, Bilteman käyttämät ”HDW 8.8” luokan pultit ovat suhteellisen ”kovaa” tavaraa ja voivat olla osatekijänä vian syntymiseen, kun eivät mene poikki niin helposti.

Tyypillisesti annan tälläisissä tilanteissa laitteen valmistajalle/myyjälle aikaa laittaa asiat kuntoon, enkä lähde suoraan huutelemaan ”kirjoitan tästä blogi-kirjoituksen, jos homma ei tule kuntoon tällä minuutilla”. Valitettavasti Bilteman asiakaspalvelu ei ole neljässä päivässä saanut kovin paljon aikaan. Tähän mennessä Bilteman asiakaspalvelu on toimittanut pyynnöstä laitteen yksityiskohtaisen räjäytyskuvan ja kysynyt mikä on osa on rikki, mutta ei ole ottanut mitenkään kantaa miten vian selvittelyn kanssa edetään.

14 päivän etämyyntiin liittyvä palautusikkuna alkaa menemään umpeen ja joudun maanantaina todennäköisesti palauttamaan laitteen, vaikka ensisijainen toive olisi ollut saada laite kuntoon ja korjatuksi, koska laite on muuten toiminut todella hyvin.

Tällä hetkellä en voi suositella Biltema HST 8613 lumilinkoa, varsinkaan ympäristöihin joissa on pienikin riski, että laitteen heittomekanismiin pääsee vieraita esineitä. Eli laite oman kokemuksen mukaan ei tule kestämään käyttöä monessakaan ympäristössä. Vaikka käyttöalue olisi pinnoitettu kivetyksellä tai asfaltilla, niin sieltä tulee lumilingolla löytäneeksi talven aikana vierasesineen, jos toisenkin.

Update 15.2.2021 – Biltema palautti rahat

Tämä saaga saatu onnistuneesti päätökseen. Biltema on hyväksynyt palautuksen ja palauttanut rahat tilille. Biltema jopa antoi palautusta varten koodin, jolla pystyi tilamaan Postilta palautusrahdin ilman kuluja. Lopulta ainoiksi ”tappioiksi” jäi laitteen uumeniin laitetut 1,1 litraa moottoriöljyä, varsin kohtuullinen ”vuokra” laitteen koeponnistuksesta 🙂

17 thoughts on “Biltema HST 8613 lumilinko kokemuksia

 1. Olisihan sen voinut korjata. Ei olisi tarvinnut kuin tehdä vahvistus rikkoutuneeseen kohtaan ja mieluummin koko kuuppa ympäriinsä vahvistettuna paksummalla pellillä.

  Tykkää

  1. Juu, korjauttaminen oli mun plan ”B”, jos Biltema ei olisi hyväksynyt palautusta. Toki itse korjauttamalla/vahvistamalla pellit olisi takuu todennäköisesti mennyt. Muuten oli ihan soiva peli, varsinkin jos ei käytä laitetta sorapihalla. Vieläkin harmittaa pikkasen, että joutui palauttamaan. Vanha Espina lumilinko on palasina varastossa ja motivaatio sen korjaamiseen, taas, ei ole kovin iso

   Tykkää

 2. Ehdottomasti olisi kannattanut korjata kun se oli muuten ihan soiva peli. Ja hydrostaattinen vetokin siinä. Vastaavanlaiset Japsit maksavat varmasti tupla mitä tuo Bilteman linko maksaa.

  Tykkää

  1. Voi olla, että korjaus olisi ollut hyvä vaihtoehto. Vaimo ei varmaan anna enää tilata uutta Bilteman linkoa, ei vaikka sen vahvistaisi 🙂

   Vastaavan tehoinen/levyinen Honda maksaa melkein kolme kertaa enemmän ja olisi ehkä kandi seuraavaksi lingoksi. Itseä kuitenkin mietityttää että kestääkö yhtään paremmin sorapihalla linkoamista… Jos Hondaan päätyy, niin ehkä kannattaisi vahvistaa heittopyörän kuuppa samantien jollain pajalla.

   Tykkää

  1. Moi,

   Kiitoksia palautteesta.

   Espinan jättäisin suosiolla kauppaan.

   Biltema voi olla ihan soiva peli, jos sitä käyttää pinnoitetuilla alustoilla. Välillä itseä mietityttää, että olisiko sittenkin pitänyt korjauttaa linko palauttamisen sijaan.

   Sorapihalla on riski, että pellit menee puhki. Tämän talven trendi youtuben linkousvideoissa on sorapihojen yhteydessä lingon kuupan alareunaan viritettävä pvc-putki, jolla nostetaan kuuppaa hieman ylemmäs ja vähennetään soran ruopimista. Pitänee kokeilla kunhan saa päätettyä mikä linko tulee seuraavaksi.

   Honda HSS-1380 olisi hieno, mutta hinta vaan hirvittää, no laatu maksaa, mutta onko oikeasti hintansa arvoinen… Erona Biltemaan on sähköinen torven lippa, toisaalta Hondasta puuttuu lämmitettävät kahvat.

   Tämä talvi menee varmaan kolalla, ellei tule ihan tajuttomasti lunta ja sitä myötä olematon motivaatio korjata Espina paranee. Osat ja linko palasina on odotellut vajassa korjausintoa kohta vuoden päivät…

   Tykkää

 3. Hei, ostin alkutalvesta Joulukuun alussa Bilteman 8613 lingon, 2005 mallin Mtd: n tilalle. Meidän piha on sorapiha. Huomaa heti, että kuuppa kuluu alareunasta, maali tiessään ja tosi isot urat. No ne saa korjailtua joskus kun sen aika tulee.
  Minun isoin ja oikeastaan ainut ongelma on, että vetohihna kuluu hetkessä. En tainnut ajaa eka tankillista, kun eka hihna meni vaihtoon Joulukuussa. Toki varmaan mursketta on jäänyt väliin, kun heittopyörän kuupan alareunasta maali oli poissa ja naarmuja runsaasti, mutta kuitenkaan ei tarvinnut linkoa pysäyttää esim. jumimisen takia. Hinha haiskahti palaneelta joskus, jolloin pysähdyin ja vilkaisin kuuppaa. Lumi oli aivan normaalia, eikä mitään umpiseen ajoa tehty. lopulta lingon lumen heitto pysähtyi.
  Soitin asiakaspalveluun ja kehoittivat vilkaisemaan hihnaa. Hihna oli mielestäni virunut valtavasti tai sitten oli pistetty väärä hihna alunperin. Vaikka kiristimet työnsi ääriasentoon käsin, hihnassa oli vielä 2- 2,5 cm löysää. Kone on takuun alla ja vein sen takaisin biltemalle huoltoon. Muutaman päivän päästä hain lingon pois ja kaikki toimi normaalisti. Hihna oli vaihdettu.
  Nyt kaksi kuukautta, noin 3 lisätankillista bensaa ajettuna hihna on taas paskana, lumen heitto loppui tänä aamuna. Voi olla sora jumittanut siipiä tai sitten väärä hihna tai yksinkertaisesti kone ei hyydy kun jumittaa ja silloin hihna luistaa kunnes sora on poistunut lingosta.
  Tänään lunta oli 15 cm ja se oli ehkä hiukan tiukempaa kuin normaalisti, vauhtia piti hiljentää, jotta lumi ei työntynyt kasaan edessä. Eli mentiin hyvin hitaasti ja lunta lensi oikein hyvin, vinkaisi kerran ja huomasin, et hihnan hajua. 15 min linkousta ja linkous pysähtyi jälleen. Melko varmasti sama ongelma.
  Onko hydrostaattinen voimansiirto niin vahva, että hihna luistaa koko ajan ja sitten venyy myös ? Vaihdan tänä viikonloppuna uuden hihnan itse, koska menee varmaan viikko biltemalla.
  Käyttäessäni takuuhuollossa, pyysin ja sain varahihnan, joka tuli postissa. Korvasivat pa kulut lahjakortilla. Olin siihen tyytyväinen.
  Kuitenkin kummastuttaa tuo hihnojen kuluminen näinkin nopeasti. Ajoin mtd lingolla 15 vuotta, siihen vaihdoin hihnat vain kahdesti. Onko hihnat kiinan laatua tai liian pitkiä ? Nyt voin mitata kuluneen hihnan pituuden, koska minulla on uusi hihna varalla. Jos hihna on samanpituinen kuin alkuperäinen eli uusi varaosa on about yhtä pitkä, niin onko silloin koneessa aivan liian pitkä hihna ? Bilteman heittopyörä on alle 10 mm päässä kuupasta, tämä varmaankin aiheuttaa kuupan alareunan kulumisen, sora jää helposti väliin. Mun, nanhassa Mtd lingossa siipie väli kuuppaan on reilu, sora meni läpi ja siinä ei ollut juuri näin nopeaa pellin kulumista. Mtd: n laitoin youtubessa neuvotun turbokikan, kumilätkät siipiin ja se todellakin toimii. Biltemankin linko hyötyisi näistä vielä lisää, mutta siipipyörän siipiä pitäisi ensin lyhentää, jotta siinä olisi isompi rako kuupan seinämiin, niin murske ei jumittuisi siipinen alle ja söisi kuupan peltiä ?
  Muutoin linko on toiminut hyvin ( tosin ajettu vasta 4-5 tankillista), suht polttoaine pihi saman tehoiseen Mtd linkoon verrattuna. Mietin pitäisikö tilata/ pyytää asiakaspalvelusta hihnoja pussillinen varastoon ))). Otan tänään yhteyttä asiakaspalveluun ja luultavasti vielä tilaan sopivan hihnan varalle, kokeiltavaksi esim etrasta.

  onko linkkiä tuolle youtube videolle ? näkisi miten pvc putki auttaa

  Tykkää

  1. Hei, löysitkö korvaavan hihnan etralta tai jostain muualta? Itsellä ko linko hankinnassa tälle talvelle, mutta hihnojen kuluminen nyt pikkaisen ihmetytti, luulisi hihnan kestävän nyt jokusen vuoden. Onko bilteman hihnassa kerrottu koko?

   Tykkää

   1. Mä tilasin varastoon biltemalta uudet hihnat ja pari muuta osaa. Ei kyllä yhdessä talvessa huomannut niiden kuluvan, mutta yritin olla vinguttamatta hihnoja eli ei nykäiseviä lähtöjä vaan varovaisia kiihdytyksiä.

    Tykkää

   2. pienkonekorjaamoilta löytyy 39 tuumanen jenkkitekonen hihna, merkkiä en muista, mutta mitattuna just 39 tuumaa… Toistaseksi on vielä bilteman alkuperäinen koneessa, seuraavaksi laitan ton uuden 39: n, kun se menee. Tarvittaessa kokeilen 38 pituista, mutta se on jo 2.5 cm lyhempi, ei saata toimia vaan on ehkä kireellä koko ajan ja sitä ei voi käyttää.

    Tykkää

  2. Vuoden käytön jälkeen hihna venähti ihan kerrasta kun kuuppa oli vähän jäässä pohjalta. Hihnaa ei kuitenkaan heti kannata vaihtaa kun sitä voi kiristääkin, lisävalon tukirauta ja muovikansi päältä irti ja hihnapyörä löysälle niin sitä saa siirrettyä sivusuunnassa.

   Tykkää

 4. Itsellä oli Bilteman linko niin vähän aikaa, että ei kerennyt hihnat kulumaan loppuun.

  Jos en nyt ihan väärin muista, niin Biltemassa on samanlainen turvamekanismi kuin Hondassa. Jos kivi jumittaa heittomekanismin, niin lingon pitäisi sammua. Näin ollen ei pitäisi helposti tulla tilannetta jossa jumituksen takia hihna luistaa. Oisko tämä turvamekanismi jotenkin rikki? Heittopyörän vaihteistosta lähtee muistaakseni tähän toimintoon liittyvä sähköpiuha, joka kiemurtelee katteiden alla kohti moottoria, ehkä kannattaa aloittaa tarkistamalla, että piuha on kunnossa.

  Biltemassa tosiaan heittopyörän väli ympäröivään peltikuuppaan on aika pieni. On varmaankin suunnittelukysymys miksi tähän on päädytty. Hyvänä puolena on, että heittää tehokkaammin lunta kuin esim samantehoinen Espina, jossa väli on isompi. Huonona puolena näyttää olevan, että heittöpyörän ja kuupan väliin jää helpommin jumiin kivi, joka alkaa raastaa materiaalia puhki. No tämä olisi Bilteman mahdollista korjata seuraavaan versioon laittamalla paksummat pellit heittopyörän ympärille. Tai jos pysyy hitsausvehkeet käsissä, niin homman voi kenties tehdä itsekin.

  Kokeilin Espinan kanssa samoja kumilätkiä ja toimi ihan hyvin, mutta eivät omalla pihalla kestäneet kuin yhden käyttökerran. Biltema heitti niin hyvin lumet, että en kokenut tarpeelliseksi alkaa virittää siihen näitä lätkiä.

  Erinäköisiä PVC putki virityksiä löytyy vaikka tästä linkistä:
  https://www.youtube.com/results?search_query=pvc+pipe+snow+blower
  Ideana on vissiin se, että estää linkoa haukkaamasta soraa, kun putki tavallaan kelluttaa lingon kuuppaa ylempänä. Toki PVC putki sitten estää ”nuolemasta” pihaa viimeisistäkin lumen rippeistä.

  Tykkää

 5. Tuli ostettua tämä bilteman laite ja viikon verran olen testaillut sitä kevään lumilla. Tehoa on mahtavasti, kaikenlaisista lumista on päästy läpi ja ominaisuudet muutenkin miellyttää. Tämän blogin luin etukäteen ja tullut katseltua kiviä pois laitteen peltikopan kuluvista kohdista, sorapihalla kun ollaan. Uskalsin ostaa kun hitsaus on kiva harrastus, mutta katsotaan jos saisi ennakoinnilla pysymään tuon kopan ehjänä. Ostin kanssa bilteman suuremman suojapeitteen, mutta se taitaa olla tälle liian tiukka, en saanut sitä järkevästi peittämään koko laitetta.

  Tykkää

  1. Kesällä 22 vaihdatin vielä toistamiseen uuden hihnan koneeseen ja samalla korjasivat 2 kierrettä, jotka olivat rikki, pultti ei pitänyt kierteissä. Eka hihnanvaihdolla korjaaja jo siitä mainitsi että kierteet korkkasivat ruuvin rei-istä purkaessa. Korjaamossa mitattiin aiemmin jo saamani uusi hihna, joka nyt luisti. Se oli ajamattomana noin 10 mm pitempi kuin tämä nykyinen ( 100 cm +- milli tai kaks). Tämä 2023 talvi on mennyt hyvin lingotessa ilman ongelmia. luulen, että aiemmat hihnat ovat kaikki olleet hiukan pitkiä ??? Varalla minulla on amerikkalaiset 38 ja 39 ´´ hihnat.
   Bilteman alkuperäinen hihna on 39 ´´- 99 cm, hihnoja on mitattu korjaamolla ja käytetyt hihnat olleet noin myös noin 100 cm. 100 senttinen luistaa pian. Tarvittaessa kokeilen 38 ´´ hihnaa, mutta nyt näyttää, että oikean pituinen hihna toimii kuten pitääkin. Sama piha soralla kuin ennenkin. Plussaa lingolle on, että voima piisaa, on erinomaista, kun hydrostaattista vetoa voi lisätä tai keventää tai vaikka pakittaa samantien pöydällä olevaa kahvaa työntämällä eteen taakse, työ on nopeaa, vanhaan Mtd linkoon verrattuna aikaa menee reilut puolet, bensaa vähempi pihan putsauksessa.
   Olen melko tyytyväinen linkoon noiden alun hihnahankaluuksien jälkeen. Sanoisin, että hihnan luistaminen johtui liian pitkästä hihnasta- kahdesti, uusi hihna on 99 cm/ 39 ´´. Kuluneet hihnat olivat myös noin 100 cm eivät eronneet uudesta 100 cm hihnasta eikä minusta vanhat ehdi parilla tankillisella virumaan. Toivottavasti menee pari talvea ENNENKUIN ON TARVETTA HIHNANVAIHTOON. Bilteman asiakaspalvelulle kiitokset, hoitivat asian hienosti- 2 x hihnanvaihto ja kahden kierteen korjaus takuuseen ja sain myöhemmin lisäksi varahihnan, joka mitattiin myös 99 senttiseksi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s