Takuuasioiden selvittelyä Aliexpress jälleenmyyjän kanssa – aika kiinalainen juttu

Takapihan hajonneiden Gledopto Outdoor Floodlight 30W -valaisimien osalta olen päässyt tutustumaan miten takuuasioita hoidetaan kiinalaisten yritysten kanssa. Olen menneen kahden kuukauden aikana yrittänyt selvittää näihin valaisimiin liittyviä takuuasioita Aliexpressin Anwsti Solution Store jälleenmyyjän kautta, mutta homma ei vaan edennyt ja lopulta lopettivat viesteihini vastaamisen kokonaan.

Näyttää siltä, että Anwsti Solution Store yrittää viimeiseen asti välttää vastuunkantamisen ja yrittää keksiä (teko)syitä miksi rikki menneet laitteet eivät ole takuun alaisia. Oletuksena näyttää myös olevan, että takuuseen vetoava yrittää aina huijata jollain tavalla ja yrittävät siten näitä huijausyrityksiä taklata.

Muutama ”helmiä” ehdotuksista / selityksistä / kohelluksista tähän mennessä:

 • Hukkasimme lähettämäsi videon
 • Emme näe videosta vikaa, voitko lähettää uuden
  • Jotta voimme taas hukata sen uudelleen…
  • Emme kuitenkaan kerro mitä videossa pitäisi näkyä, jotta vikaa voi selvittää
 • Kiitos, saimme vihdoin videon, tutkimme asiaa ja palaamme huomenna
  • Viikkoon ei kuulu mitään
  • Kun asiasta kysyy, niin pyydetään taas uusi video
  • Toistetaan tätä looppia useampi kerta..
 • Mieleen alkaa hiipiä ajatus, että keskustelun vastapuolena on huonosti koodattu ohjelmistorobotti

Videoiden pyytäminen vian selvityksen yhteydessä on sinänsä hyvä idea, jos tällä voidaan välttää laitteen lähettäminen takaisin Kiinaan ja siihen liittyvät postimaksut. Toisaalta videoiden tekeminen, mistä vika käy ilmi, ei aina ole ihan simppeliä ja voi jäädä vähemmän teknisiin asioihin perehtyneeltä henkilöltä tekemättä. Ja jälleenmyyjä voi tällöin kätevästi kuitata, että valitettavasti emme pysty korvaamaan laitetta takuuseen, koska et ole pystynyt selvittämään vikaa tarpeeksi selkeästi videolla.

Ehkäpä Aliexpress ostoksien kanssa kannattaa noudattaa varovaisuutta ja hankkia vain hintaluokan laitteita, jotka voi ilman suurempaa harmitusta heittää suoraan roskiin ongelmien ilmennyttyä. Vaikka jollain ilveellä saisi pitkällisen taistelun jälkeen laitteet korvattua takuuseen, niin aikaa ja efforttia palaa helposti niin paljon, että taloudellisesti / ajankäytöllisesti olisi järkevämpää vaikka kerätä puistosta tyhjiä pulloja 🙂

Sinänsä tämä tarina sai onnellisen lopun. Otin yhteyttä suoraan valaisimien valmistajaan ja takuuasia tuli käsiteltyä kahdessa päivässä. Uudet valaisimet ovat jo matkalla.

2 thoughts on “Takuuasioiden selvittelyä Aliexpress jälleenmyyjän kanssa – aika kiinalainen juttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s