E27 1600lm White Ambiance – Philips Hue kokemuksia

Olen jo pitkään toivonut, että Philips julkistaisi ”White Ambiance” version tehokkaimmasta E27 polttimosta.

Nyt vihdoinkin tämä 1600 lumenin valotehon omaava ”monsteri” on kätösissä. Ostin kolme kappaletta testiin ja vaihdoin ne autotallin ulkovalaisimiin vanhojen 800lm Philips Hue E27 polttimoiden tilalle.

Valkeus tuli ja jatkossa pihalla kuljetaan aurinkolasit päässä?

No ei todellakaan…

Hue E27 1600 lm White Ambiance polttimo

Suoraan sanottuna, jos joku olisi käynyt vaihtamassa nämä polttimot pihavalaisimiin tietämättäni, niin en välttämättä olisi edes huomannut muutosta. On toki hieman kirkkaampi kuin edeltäjänsä, mutta valotehon tuplaaminen ei tarkoita sitä, että valo näyttää tuplasti kirkkaammalta.

Valotehokin riippuu käytössä olevasta valkoisen valon värilämpötilasta. Polttimon kylkeen printatun tekstin mukaan 1200lm@2700K ja 1521lm@4000K. Milläköhän värilämpötilalla se 1600lm tulee? Ei vissiin millään…

E27 1600 lm polttimosta on olemassa myös värillinen versio ja se on pettänyt käyttäjien odotukset vielä rankemmin. Olen nähnyt Redditissä viestejä, jossa ovat mitanneet 800lm ja 1600lm värillisen polttimon lumen eroja. Valkoisessa on mittausten mukaan selkeä ero, mutta värillisessä valossa ei eroja ole ollut juuri ollenkaan.

E27 1600lm polttimo on fyysesti hieman isompi kuin E27 800lm polttimo eikä välttämättä mahdu kaikkien valaisimien sisälle. Itselle tämä ei ollut ongelma, uusi polttimo mahtui hyvin pihalla käytössä olevien Nordlux Lonstrup 32 ja Ensto Averia valaisimien sisälle.

Kuvia: Philips Hue E27 1600 lm White Ambiance polttimo / pakkaus
Kuvarvoitus: Yksi valaisin kussakin kuvassa on 1600lm polttimolla varustettu, löydätkö valaisimen?

Yhteenveto

Vaikka osasin odottaa, että uusi Philips Hue E27 1600lm polttimo ei ole kovin paljon kirkkaampi kuin alkuperäinen Philips Hue E27 800lm polttimo, niin silti olen hieman pettynyt. Ei mielestäni ole korkeamman hintansa (49,90€) arvoinen.

Jos haaveilee Philips Hue E27 1600lm polttimosta, kannattanee ostaa ensin yksi testikappale ja päättää onko tuote hintansa arvoinen. Onneksi itse en samalla kertaa ostanut uusia polttimoita kaikkiin etupihan E27 valaisimiiin, olisi tuntunut rahan hukkaamiselta.

Kaikki alkuperäiset Philips Hue E27 800lm polttimot ovat toimineet ongelmitta ja jos sattuvat hajoamaan, niin tilalle hankin todennäköisesti uudet edullisemmat 800lm tai 1100 lm versiot. Näistä molemmista on myös tarjolla useamman valaisimen ”multipack” pakkauksia, jolloin valaisimen yksikköhinta putoaa vielä enemmän verrattuna E27 1600lm polttimoon, jota myydään vain yksittäispakkauksissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s