Hue Gradient Lightstrip – softat paranee

Philips Hue julkisti uuden 4.8 version puhelimeen asennettavasta applikaatiostaan.

Tässä versiossa voi mm säätää ”Dynamic Scenes” valoanimaatioiden nopeutta. Tutustutaan tarkemmin miten uusia ominaisuuksia voi käyttää Hue Gradient Lightstripin kanssa…

Dynamic Scene – valoanimaation säädettävä nopeus

Edellisissä Hue applikaation versioissa ”Dynamic Scene”:n nopeus oli kiinteä. Valojen vaihtuminen oli varsin verkkaista ja jotkut käyttäjät jopa luulivat, että homma ei toimi, kun nopealla silmäyksellä ei valot valaisimessa eivät näyttäneet vaihtuvan.

Uusimmassa versiossa valoanimaatioiden nopeutta voi säätää asteikolla 1-12. Nopeimmalla asetuksella muutoksen huomaa helposti, itse ei varmaankaan tule käytettyä tätä asetusta, on omaan makuun liian levoton.

Säädön voi tehdä kahta kautta, käytössä olevan ”Valaistusasetuksen” viereen on ilmestynyt ”Kynä” ja ”…” valikot. ”Kynä” valikon kautta saa pysyvästi säädettyä nopeuden” ja ”…” kautta asetuksen muutos on vain väliaikainen. Jos on ensin säätänyt ”Kynä” valikon kautta, ei nopeutta enää voi väliaikaisesti enää säätää ”…” valikon kautta. Hieman sekava systeemi..

Kuvia: Dynamic Scene valoanimaation nopeuden säätämistä ”…” valikon kautta
Kuvia: Dynamic Scene valoanimaation nopeuden säätämistä ”Kynä” valikon kautta
Kuva: Kun valoanimaation nopeus on säädetty ”Kynä” valikon kautta, niin mahdollisuus säätää valoanimaation nopeutta ”…” valikon kautta katoaa, omituista…

Apple Homekit – Suosikkitilanteet

”…” valikosta löytyy myös ”Lisää HomeKitiin” toiminto. Kun tästä napauttaa, voi uuden ”Suosikkitilanteen” nimetä ja se tulee näkyviin Homekit applikaation etusivulle.

Valitettavasti Homekitin puolelle tallentuu vain staattinen skenaario ja Gradient Lightstripin ollessa käytössä ei valaisimessa näytetä edes useampaa eri valoa eri segmenteissä, eli koko led-nauha näyttää vain yhtä väriä.

Jos dynaamisen skenaarion olisi saanut lisättyä Apple Homekit suosikkitilanteeksi siten, että Gradient Lightsrip olisi näyttänyt useamman väristä valoa eri segmenteissä, niin olisi tällä voinut kenties kiertää Hue applikaation puutteita. Nykyisellään Hue applikaatiohan ei tue dynaamisten skenaarioiden käynnistämistä älykatkaisimien, kuten Hue Dimmer, kautta. Jos dynaamiset skenaariot olisi saanut valutettua Apple Homekittiin, niin kenties siellä olisi voinut ohjelmoida dynaamisen skenaarion käynnistymään älykatkaisimen kautta. Ehkä joskus tulevaisuudessa…

Kuvia: Apple Homekit – Lisää Homekittiin

Yhteenveto

Mukava nähdä, että natiivi Hue applikaatio kehittyy nopeaan tahtiin ja uusia ominaisuuksia tai mahdollisuuksia säätää älyvalaistusta tuntuu putoilevan muutaman viikon välein. Valitettavasti kovassa vauhdissa tuntuu käytettävyys välillä putoavan kyydistä ja jotkut uudet ominaisuudet ovat hieman epäloogisia käyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s