Gledopto Outdoor Floodlight – valaisimet vaihtoon?

Muutaman vuoden kokemuksella yhteiselo Gledopton ulkovalojen kanssa ei ole sujunut ihan kivuttomasti.

Viime talvena hajosi molemmat Gledopto 30W valaisimet ja niiden korvaamisesta takuuseen aiheutui kohtuuttomasti vaivaa. Näistä seikkailuista voi lukea aiemmista Gledopto Outdoor -valaisimia koskevista kirjoituksista:

Kesän aikana yksi alkuperäisistä Gledopto Outdoor 10W -valaisimista on alkanut oireilemaan ja jotain pitäisi tehdä…

Gledopto Outdoor 10W hajoaa?

Yksi Gledopto Outdoor 10W valaisimista alkoi menettämään yhteyden Hue siltaan ja näkyi iConnectHue applikaatiossa ”Not Reachable” -tilassa. Valaisinta ei saanut päälle/pois automaation tai applikaation kautta.

Jotta valaisimen sai takaisin käyttöön, oli se resetoitava. Gledopto Outdoor -valaisimet eivät tue Hue Dimmer -valokatkaisimella tehtävää resetointia. Lisäksi valaisin ei ollut erillisen virtakatkaisimen takana, jolloin sen olisi voinut resetoida naksuttelemalla sähköjä päälle/pois. Näin ollen ainoaksi vaihtoehdoksi jäi irroittaa valaisin aidasta ja tehdä resetointi sisätiloissa katkaisimella varustetun jatkojohdon avulla ja ruuvata se lopuksi takaisin aitaan kiinni.

Resetointi sinällään toimi ihan hyvin, valaisimen sai takaisin käyttöön, mutta resetoinnin vaikutus kesti yleensä maksimissaan muutaman viikon. Jaksoin tehdä tämän ”resetointi” fixauksen muutaman kerran, kunnes pikkuhiljaa alkoi otsalohkoon hiipiä ajatus, että mitäs jos vaihtaisi nämä aitoihin Hue valaisimiin.

Gigantti -20%

Olen viime aikoina tehnyt suurimman osan Hue hankinnoista Gigantista. Yksinkertainen syy tähän on se, että Gigantilla on varsin säännöllisesti Hue tuotteisiin liittyviä kampanjatarjouksia. Yleensä alennus on -20%, jos ostaa samalla kertaa vähintään kolme kampanjatuotetta. Yksittäisen kampanjaan liittyviä tuotteita on jotenkin rajattu, esim vain ulkovalaisimet tai vain sisävalaisimet.

Sopivan alennuskampanjan sattuessa kohdalle päädyin ensi alkuun tilaamaan 4 kpl Hue Discover valaisimia käytössä olevien Gledopto 10W valaisimien tilalle.

Kun Hue Discoveryt oli saatu asennettua paikalleen, siirsin Gledoptot valaisemaan vähemmän kriittistä osaa takapihasta. Tässä yhteydessä resetoin taas kerran ongelmallisen 10W Gledopton, mutta valitettavasti valaisin ei toiminut kuin muutaman viikon.

Ei taida maksaa vaivaa taistella tämän valaisimen kanssa enempää, takuukin on jo ummessa ja vaikka ei olisikaan, tuskin lähtisin taistelemaan enää muutaman kympin arvoisen valaisimen takia. Kuten aiemminkin sanoin, puistossa pulloja keräämälläkin saa paremman tuntipalkan:)

Gledoptot kokonaan luiskaan?

Annetaan Gledoptojen olla nykyisellä paikallaan niin kauan kuin toimivat. Varsinkin ensi talvi voi olla mielenkiintoinen, kun näkee että kestävätkö takuuseen tilalle tulleet uudet Gledopto Pro 30W ulkovalaisimet paremmin pakkasta kuin niitä edeltävät/hajonneet ei-pro malliset.

Yhden kiukuttelevan Gledopto 10W valaisimen korvaaminen Hue Discoverylla on listalla seuraavana, taitaa jäädä kuitenkin ensi kesään. Valaisinta käytetään takapihalle viritetyn golf -lyöntipaikan valaisuun ja talvella ei tule juuri roikuttua mailojen varressa…

2 thoughts on “Gledopto Outdoor Floodlight – valaisimet vaihtoon?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s