Led-nauha sängyn alle – Philips Hue kokemuksia

Päädyin tilaamaan olohuoneen TV tason led-nauhan tilalle uuden Philips Hue Gradient led-nauhan ja vanhalle Philips Hue Lightstrip+ led-nauhalle piti keksiä jotain käyttöä…

Meillä on käynnissä alakerrassa lattiaremontti, jossa vanhan valkoisella maalatun betonilattian tilalle tulee tummanharmaat laatat. Tämän seurauksena pitää valaistusta ehkä päivittää jonkun verran, että ei ole niin synkkä tunnelma ja näkee paremmin kulkea.

Aloitetaan homma virittämällä led-nauha sängyn alle. Onnistui, mutta en välttämättä ole kovin rakastunut lopputulokseen…

Led-nauhan asennus sängyn alle

Sängyn rakenteesta johtuen sopivat asennuspaikat led-nauhalle ovat kangaspäällysteisiä. Omasta teippilaatikosta ei tuntunut löytyvän sopivaa kaksipuolista teippiä, joka olisi kiinnittynyt tukevasti kankaaseen. Näin ollen päädyin käyttämään 12-16 mm sähköjohdoille tarkoitettuja naulattavia kiinnikkeitä.

Tämän kiinnitystavan etuna oli myös se, että sai led-nauhan hieman piiloon, eikä yksittäiset ledit jääneet näkyviin. Lisäksi ledien tuottaman valon sai hieman paremmin näkyviin kun led-nauhan sai asemoitua näyttämään valoa suoraan alaspäin. Kaksipuolisella teipillä olisi joko ledit jääneet näkyviin (kiinnitys sängyn kehikon alareunaan osoittamaan alapäin) tai valo olisi suuntautunut huonoon suuntaan (led-nauha kehikon sisäseinällä osoittamassa sängyn sisäpuolelle).

Kuvia: Led-nauhan kiinnittämistä naulauskiinnikkeiden avulla

Led-nauha ottaa siipeensä

Naputtelin yhden kiinnikkeen liian syvälle ja tämän seurauksena led-nauha pääsi taipumaan hieman kun vedin led-nauhan kiinnikkeen läpi. Lopputuloksena kylmää valkoista tuottavat ledit menivät pimeäksi noin 30 cm matkalta. Onneksi vika korjaantui taivuttamalla led-nauha takaisin muotoonsa.

Kuvia: Osa kylmää valkoista tuottavista ledeistä pimeänä

Valmista tuli

En ole järin innoissani lopputuloksesta, valon raja on kovin teräväreunainen ja valo ei leviä kovin kauas sängyn ulkopuolelle. Ehkä pitää kokeilla vielä jotain vaihtoehtoista asemointia led-nauhalle tai keksiä led-nauhalle jotain muuta käyttöä.

Kuvia: Led-nauha sängyn alla (kuten normaalisti kamera korostaa valon määrää huomattavasti, livenä huomattavasti rauhallisemman näköinen)

Update 15.12.2021

Tämä kokeilu on päättynyt. Led-nauhasta sängyn alla ei ollut juuri iloa. Valo ei näy kun on sängyssä ja muutenkin hyöty valaistuksesta oli rajallinen huoneessa liikuttaessa. Siirretty led-nauha työhuoneen hyllyn taustalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s