Philips Ambilight TV & Philips Hue valot

Alunperin innostus Philips Hue -valoihin lähti olohuoneesta, kun hyvin palvellut Panasonicin plasma-tv lopulta irtisanoi sopimuksensa. Vaikka TV:ssä ei näkynyt mitään fyysisiä kolhuja, oli TV ilmeisesti pahastunut muuton aikaisesta liikuttelusta, jonka seurauksena television yläkolmannekseen ilmestyi muutama rivi pimeänä olevia pikseleitä.

Muuton jälkeen koirakin yritti aluksi karata ja palata vanhoille ”hoodeille”. Näköjään TV ja koira viihtyivät vanhassa paikassa paremmin ja uudessa paikassa kummankin piti aluksi mököttää. No, TV meni kierrätykseen, koirakin taipui lopulta ja viihtyy nykyisin mainiosti 🙂

Olin myös välillä käynyt ihailemassa Timo Pertilän Hue-valoja hänen blogissaan ja pieni Hue-innostuksen poikanen oli jo porisemassa takaraivossa.

Kun olohuoneen televisio oli uusimisen tarpeessa, miksei samalla hankkisi Philipsin televisiota, jolla pystyy television omien Ambilight-valojen lisäksi ohjaamaan myös Hue-valoja? Ja kun on ostohousut jalassa, niin hankitaan samalla muutama Hue-valo TV:n kaveriksi? Saadaan vähän väriä muuten musta-harmaa-valkoiseen sisustukseen?

Siitä se sitten lähti…

 

Philips Ambilight Televisio

Hetken vertailtuani päädyin perinteisellä LED-paneelilla varustettuun 4K televisioon 75″-kokoisena. (PHILIPS 75PUS7803/12 75″ UHD-TV 4K)

OLED televisiot kyllä kiinnosti ja kuumotti, mutta hankinnan aikaan Philipsin 65″ OLED / Ambilight -televisio maksoi helposti tuplat verratuna LED-paneelilla varustettuun televisioon. Lisäksi suurin saatavilla oleva OLED/Ambilight -TV oli kooltaan vain 65″. Koska talouden isoin TV oli jo 65″ kokoinen, niin pitihän sitä isompi saada…

Tämä televisio oli ensitutustuminen Android-maailmaan. Osana asennusta piti autentikoitua Google:n palveluun ja asennus jäi muutaman kerran jumiin, ennen kuin suostui menemään läpi. TV:n mukana tulee myös bluetooth -liitäntäinen qwerty-näppäimistöllä varustettu erillinen kauko-ohjain. Kauko-ohjaimen parittamisen bluetoothilla televisioon joutui tekemään myös muutamaan kertaan.

Osan vaikeuksista voi selittää Androidin käyttölogiikan erikoisuus/erilaisuus, joka tuotti Applen käyttölogiikkaan tottuneelle haasteita. Meni melkein tunti, ennen kuin TV:stä sai ensimmäisen kerran TV-lähetystä ulos, omanlaisensa ennätys…Tämä kokemus ei liiemmin motivoi tutustumaan Android-puhelimiin…

Muut television katseluun liittyvät laitteet

Vaikka TV on ns älytelevisio, Netflix, HBO, jne appeineen, niin minun ja tv:n toimintalogiikan epäyhteensopivuudesta johtuen, TV:n kauko-ohjaimesta päivittäisessä käytössä on lähinnä on/off -nappi.

Älytv -ominaisuudet tulevat Apple TV 4k:n kautta ja TV-kanavat Vu+Duo -digiboxista. Näiden ja TV:n välissä on Onkyo TX-NR575E -7.2 AV-viritinvahvistin.

HDMI CEC-ohjaustakin yritin käyttää, mutta en saanut toimimaan. Tämä tosin tuntuu enemmän olevan viritinvahvistimen/Apple TV:n huonoutta, kun HDMI CEC pompotti itsekseen väkisin Apple TV:n aktiiviseksi, vaikka ohjelman katselu oli kesken digiboxin kautta.

Philips Hue valot

Nykyinen television ympäristön valaistus on rakennettu kolmella erityyppisellä Philips Hue -valaisimella:

Valojen asentaminen

Itse suosin epäsuoraa valaistusta milloin mahdollista. Joten television yhteyteen valot on asennettu siten, että varsinainen valaisin on piilossa ja valo heijastuu näkyviin joko seinän tai lattian kautta. Lopputuloksena on paljon rauhallisempi valaistus, kun yksittäiset valot eivät ole näkyvissä ja paista suoraan silmään.

Philips Ambilight TV:n LED polttimoiden teippaus piiloon

Koska TV tuli osittain ikkunan eteen, heijastuivat Ambilightin yksittäiset LED-polttimot ikkunan kautta ikävästi näkyviin. Joten päätin teipata osan LED-polttimoista piiloon mustalla ”jeesus”-teipillä. Miksi juuri mustalla teipillä? No ettei hopeinen ”jeesus”-teippi erotu mustasta TV:n taustasta ja näy liian selvästi ikkunasta ulos.

Kuva: Ambilight LED-valot heijastuvat ikkunasta ennen teippausta

Photo 17.3.2020, 19.13.51_smaller

Kuva: Osa Amblight LED-polttimoista teipattuna

Photo 17.3.2020, 19.23.37_smaller

Philips Hue Lightstrip+ asennus

Philips Hue Lightstrip LED-nauha laitettiin kiinni TV-tasoon, joka on noin 3,6 m leveä. Philipsin LED-nauhaa saa 1m ja 2m pätkissä ja sen voi katkaista vain 33 cm välein, joten lopulta käyttöön tuli 2m+1m+33cm pätkät, eli molemmissä päissä TV-tasoa on pieni ei-valaistu osuus.

Philips Hue Lightstrip+ LED-nauhan sijoittamisessa tuli kokeiltua muutamaa vaihtoehtoa.

Ensiksi LED-nauha kiinni siinä olleella teipillä TV-tason pohjaan. Kun TV-taso on noin 10 cm jalkojen päällä ajatuksena oli, että valo heijastuisi lattian kautta ja LED-nauhan yksittäiset LEDit jäisivät piiloon. Valitettavasti tämä ei oikein toiminut kiiltävällä valkoisella maalatun lattian kanssa ja yksittäiset LEDit paistoivat silmään ikävästi.

Seuraavaksi LED-nauha irti TV-tasosta. Tässä yhteydessä mukana tullut liimateippi otti sen verran hittiä, että sitä ei voinut enää käyttää uudestaan LED-nauhan kiinnittämiseen. Joten vanha teippi irti LED-nauhasta ja uusi kaksipuolinen teippi tilalle.

Seuraavaksi LED-nauha kiinni kaksipuolisella teipillä TV-tason takaseinän alareunaan. Näin kiinnitettynä valo heijastui ensin takaseinään, siitä lattiaan ja vihdoin yksittäiset LEDit eivät enää olleet niin selvästi näkyvissä kun valo oli päällä.

Kuva: Philips Hue Lightstrip+ TV-tason takana

hue_lightstrip_smaller

Philips Hue Play -valaisimien asennus

Kokeilin aluksi käyttää Play -valaisimia kaiuttimien taakse kiinnitettynä. Valitettavasti tämä ratkaisu ei toiminut kovin hyvin ja valot eivät oikein pysyneet kiinni kaiuttimissa ja niitä sai säännöllisesti poimia lattialta ylös.

Muutama kiinnitystä hankaloittava tekijä:

 • Kiinnitys oli tehty kaksipuolisella teipillä
 • Kaiuttimista ei löydy juuri löydy suoria pintoja teipin kiinnittämiseen ja kun yritti kiinnittää kaiuttimeen suorakaiteen muotoista Play -valoa, niin väliin ei jäänyt tarpeeksi teippiä
 • Play -valojen pohja on kumimaista ainetta, johon teipin liima ei tarttunut kunnolla, varsinkaan epätasaisen alustan kanssa

Lopulta Play -valaisimet päätyivät eri paikkaan:

 • Television taustalle valaisemaan takana olevaa seinää
 • Oikealla seinällä olevan vitriinin päätyyn valaisemaan takaseinää.
 • Kun pinta johon valot tulivat kiinni oli suora, niin käyttämäni kaksipuolinen teippi oli tarpeeksi vahvaa pitämään ne paikallaan.

Hyvä puoli Hue Play -valaisimessa on se, että yhteen virtalähteeseen voi kytkeä 3 kpl Hue Play -valaisimia, joten säästyy pistorasioita. Lisäksi käytetty piuha on aika paljon ohuempaa kuin tavallinen valaisimen sähköjohto, eli piuhat ei näy niin selkeästi tai ne saa helpommin piilotettua.

Lisäksi jos on tarkoituksena jättää valaisin näkyville, niin Hue Play ei ole kovin pahan näköinen ja pohjassa oleva kumipinnoite helpottaa laitteen paikalla pysymistä. Hue Play -valaisimen mukana tulee myös erillinen jalka, jolla sen saa asennettua esim pystyasentoon.

Kuva: Philips Hue Play -valaisin television takana

hue_play_behind_tv_smaller

Kuva: Ylempi Philips Hue Play -valaisin oikealla

hue_play_right_upper_smaller

Kuva: Alempi Philips Hue Play -valaisin oikealla

hue_play_right_lower_smaller

Philips E27 polttimoiden asennus

Alkuperäinen tarkoitus oli käyttää television yhteydessä vain Philips Hue Lightstrip+ LED-nauhaa ja 3 kpl Philips Play -valaisimia. Valojen kiinnittämiseen liittyvien haasteiden lisäksi harmeja tuotti Play-valaisimien pieni valoteho (520 lm). Varsinkin päivällä jolloin tuntui, että Play-valoista ei lähde tarpeeksi valoa. Joten piti lisätä valoja television ympäristöön.

Olin hankkinut myös Philips Hue White and Color Ambiance -aloituspakkauksen , jonka mukana tuli valojen kontrollointiin käytettävien Hue Bridgen ja Hue Dimmer -himmenyskytkimen lisäksi kaksi kappaletta värillisiä E27 -polttimoita. Lisäksi kaupasta oli tarttunut mukaan vielä yksittäinen värillinen E27-polttimo.

WAF failure

Mikä hemmetin WAF?

Wife Acceptance Factor – jotta saa kotiin viritellä vehkeitä, pitää niille saada vaimon hyväksyntä. Jos laite on vaimon mielestä ruma tai muuten huono, niin sillä on huono WAF ja sitä ei saa asentaa/ostaa kotiin.

Alunperin olin suunnitellut käyttäväni näitä värillisiä E27-polttimoita muualla. Kun laitoin ne ensimmäisen kerran päälle, niin seurauksena oli pienimuotoinen perhekriisi.

Rakas vaimoni muistuttaa välillä että olisi kiva, jos sisustuksessa olisi edes muutama värillinen tehosteseinä. Olin ilmeisesti näiden keskustelujen aikana käyttänyt (taas) valikoivaa kuuloa, sillä en ollut tietoinen keskustelun osasta, jossa kerrottiin hyväksytyistä metodeista tehosteseinän värittämiseen. Vaimon mukaan seinän värittäminen maalilla on ok, mutta värittäminen valoilla ei todellakaan ole ok.

Perheneuvottelu

Vaikka päässä pyöri pikakelauksella ”Speden naisen logiikka” -videot, maltoin mieleni ja lähestyin asiaa sovinnollisesti. Perheneuvottelun jälkeen päädyimme ratkaisuun, että kotiin ei tule enempää värillisiä valoja ja olemassa olevat voi käyttää television ympäristön valaisuun.

Varsinainen E27-valaisimien asennus

Koska E27-valaisimet asennettiin katseilta piiloon, ei niiden ulkonäöllä tai kiinnitysmekanismilla ollut suurta merkitystä. Valaisimen rungoksi valikoitui yksinkertainen E27-runko ja 2,5 metrinen piuha katkaisimella (linkistä poiketen valkoisena).

E27-runko ja piuha kasaan, E27 -polttimo kiinni runkoon, valmis ”valaisin” tarvittaessa ”jeesus”-teipillä kiinni haluttuun paikkaan.

Kuva: E27-valaisin vasemman kaiuttimen takana

hue_e27_left_smaller

Kuva: E27-valaisin keskikaiuttimen takana

hue_e27_center_speaker_smaller

 

Kuva: E27-valaisin  subwooferin takana

hue_e27_subwoofer_smaller

Kustannuksien kannalta ei ole merkittävää eroa värillisten E27 polttimoiden ja Hue Play -valaisimien välillä. Molemmissa tapauksissa yksittäisen valaisimen kustannus on noin 50€ luokkaa. E27 polttimon etuna on parempi valoteho, noin 800 lumenia vs 520 lumenia. Hue Play -valaisimen etuna on vähentynyt sähkötöpseleiden tarve ja miellyttävämpi ulkonäkö, joka mahdollistaa laitteen sijoittamisen näkyvälle paikalle.

Johtoviidakko pois lattialta

TV-tason takaseinän johtoviidakko voi aiheuttaa joillekin IT-alan ”cable porn” -suuntautuneille ihmisille ahdistusta, pahoittelut tästä 🙂 Piuhoja on kertynyt alkuperäistä suunnitelmaa enemmän ja niiden kiinnitys ei todellakaan ole kovin tyylikäs. Toisaalta ovat edes silmältä piilossa.

Sen verran olen sentään nähnyt vaivaa, että olen nostanut johdot pois lattialta TV-tason takaseinälle. Tämä siksi, että meidän Neato D7 robotti-imuri ei jäisi jumiin piuhaviidakkoon.

Kuva: TV-tason takaseinän johtoviidakko

hue_wiring_chaos_smaller

 

Hue ”entertainment area” asetukset

Kun valot oli saatu asennettua, oli aika laittaa valojen asetukset kuntoon. Asetuksia tehdään kahdessa paikassa.

 • Hue App
  • Jos valoja ei ole vielä liitetty Hue Bridgeen
   • Uusien valojen lisäys
   • Valot samaan ryhmään, esim ”Televisio”
  • ”Entertainment area” -asetus Philips Hue -appissa
 • Läjä Ambilight / Ambilight + Hue asetuksia televisioissa

Kuva: ”Entertainment area” asetukset Hue -appissa

hue_entertainment_area_settings_jpg_smaller

 • Asetukset kuntoon
  • Laitetaan valot oikeaan sijaintiin televisioon nähden
 • Uutena ominaisuutena ”Entertainment area” -asetuksissa on kyky määrittää kuinka korkealla valaisin on lattiasta.
  • Tällöin Hue osaa sytyttää valaisimeen paremmin TV:n kuvaa vastaavan valon.
 • Korkeusasetuksia on kolme:
  • Pieni pallo = lattia
  • Keskikokoinen pallo = sama korkeus kuin TV
  • Iso pallo = katto
 • On hieman epäselvää vaikuttaako tämä millään tavalla TV:llä kontrolloitaviin ”Ambilight + HUE” yhdistelmiin, sillä TV:ssä on erilliset asetukset valojen sijoittelua varten.
  • Oma veikkaukseni on, että ei Hue appin asetuksella ei ole vaikutusta, sillä TV kontrolloi valojen sytyttämistä ja käytettyjä värejä
 • ”Toiminta, kun synronointi loppuu”
  • Itsellä asetuksena on laittaa valot pois päältä
  • Toimii vaihtelevasti
 • Lopuksi testaus ”Testaa Alue” -toiminnalla

Ambilight asetukset televisioon

Jos asetuksien tekeminen Philips Hue -appissa oli suhteellisen suoraviivaista, niin television puolella piti pomppia valikosta toiseen asettamassa useampi asetus, ennen kuin setup lähti toimimaan.

Tämän setupin tekemisestä on jo jonkin verran aikaa ja kaikki yksityiskohdat eivät ole enää tarkkaan muistissa. Lisäksi valikoiden ulkonäkö voi muuttua Android-päivitysten myötä. Joten alla olevassa voi olla jotain epätarkkuuksia…

Keskeisimmät TV:n valikot, jossa tuli käytyä säätämässä:

 • All Settings
  • Ambilight
   • Ambilight Style
    • Follow Video
    • Follow Colour
   • Brightness
   • Saturation
   • Ambilight+Hue
    • Configure
     • Network
      • Jotta ”Ambilight + Hue” toimii Televisio pitää liittää kodin verkkoon, joko piuhalla tai wifi:n ylitse
     • Hue Bridge
      • Valitaan Hue Bridge joka kontrolloi TV:n valoja
     • Hue Bulbs
      • Käytettävien Hue valojen lisääminen
      • Yksittäisten Hue valojen
       • sijainti
       • ja
       • maksimikirkkaus
     • Switch on/off
      • Kannattaa muistaa laittaa ”on”, että homma toimii 🙂
    • Lounge light + Hue
     • Linkitetään Hue -valot seuraamaan Ambilight -valoja
   • Advanced
    • Wall Colour
     • Voi määrittää taustaseinän värin
      • jos se on jotain muuta kuin valkoinen
     • Ambilight osaa valita paremmat värit käyttöön
     • Eikä seinän väri vääristä värejä

Ambilight & Hue valot käytössä

Riippumatta siitä mikä Philips Hue valoskenaario olohuoneessa on käytössä, kun TV laitetaan päälle, ottaa televisio ”entertainment area”:n valot käyttöönsä ja laittaa niihin TV:n ”Ambilight + Hue” asetusten mukaisen valaistuksen päälle. Kun ”Ambilight + HUE” on käytössä, Philips Hue ei voi kontrolloida siihen liitettyjä valoja. Esimerkiksi Hue -liiketunnistin ei voi laukaista valoja päälle kesken television ”Ambilight” -session. Toki Ambilight ominaisuuden voi ottaa pois päältä tai poistaa kokonaan ”Ambilight + Hue” linkityksen, jolloin valoja kontrolloidaan pelkästään Philips Hue:n kautta.

”Entertainment area” -asetuksiin voi määritellä myös mitä tapahtuu kun TV sammutetaan. Itsellä asetuksena on sammuttaa valot. Välillä kestää jonkin aikaa, että Philips Hue reagoi TV:n sammuttamiseen ja valojen sammuttaminen voi kestää hetken. Välillä tulee sammutettua valot Hue Tap-älykatkaisimesta.

TV:n Ambilight asetuksista voi säätää esimerkiksi kuinka intensiivisesti valaistus seuraa TV:n ruudun tapahtumia. Jonkin aikaa pidin tätä ruudun seuraamista päällä ja kokeilin erilaisia asetuksia voimakkaasta mietoon seuraamiseen, vaihtelin myös valojen kirkkautta. Mutta en löytänyt yhdistelmää, jossa valojen vaihtuminen ja liike ei olisi vienyt liikaa huomiota itse television sisällöstä.

Joten lopulta totesin, että ehkä TV:n ruudun tapahtumien peilaus valaistukseen ei ole minun juttu. Päädyin lopulta käyttämään Ambilight + Hue  -yhdistelmää, jossa käytössä on staattinen ”kylmä valkoinen valo” -asetus. Valaisee mukavasti television ympäristön, mutta ei liikkeellään häiritse television seuraamista.

Kuva: Staattinen ”Kylmä valkoinen” -taustavalo käytössä ”Ambilight + Hue” yhdistelmällä

Photo 16.3.2020, 9.26.45_smaller

Yhteenveto

Kaikki tämä vaiva ja sitten käytät vain staattista taustavaloa?

 • Jep

No, onko Ambilight TV:n ja Hue-valojen hankinnassa/yhdistämisessä mitään järkeä?

Jos haluaa Hue -valaistuksen seuraavan TV:n ruudun tapahtumia, niin silloin Philips TV:n ”Ambilight  + HUE” on yksi helpoimmista ratkaisuista.

Esimerkiksi pelatessa, pelikonsoli tai tietokone kiinni TV:n HDMI-tuloon ja näin saa pelin tapahtumiin reagoivan valaistuksen. Ilman että tarvitsee virittää mitään ylimääräisiä valojen synkronointisovelluksia tai -laitteita. Jos TV:n oma Ambilight ei tuota tarpeeksi valoa, voi valopatteriin lisätä tavallisia Hue-valoja ja silti valaistus jatkaa TV:n sisällön seuraamista ilman suurempaa säätämistä.

HDCP salaus?

Lisäksi Full HD/4k -materiaaliin liittyvä HDCP-salaus voi estää (Hue -)valojen synkronointiin käytettyjen erillisten laitteiden tai sovellusten toiminnan. Kun ”Ambilight + Hue” -ohjaus tehdään televisiossa, näitä salaukseen liittyviä haasteita ei ole. Jos kuva näkyy, pitäisi valojen ohjauksen myös onnistua.

Erilliset synkronointiboxit

Nykyään on myös saatavilla ”Philips Hue HDMI Sync Box -HDMI-synkronointiboksi”, joka speksien mukaan ymmärtää HDCP 2.2 -protokollaa ja näin ollen voisi olettaa, että se osaa paremmin selviytyä Full HD/4k -materiaalin salaukseen liittyvistä haasteista. Itsellä ei ole kokemusta kyseisestä aparaatista, mutta ainakin verkkokauppa.comin arvosteluja jättäneet asiakkaat näyttävät tyytyväisiltä.

Yksi Philips Ambilight TV:n eduista verrattuna erillisiin synkronointiboxeihin on se, että valojen synkronointi toimii myös TV:n omien applikaatioiden, kuten Netflix, kanssa. Synkrointiboxit vaativat yleensä ulkoisen ohjemalähteen, esim Apple TV / Chromecast, josta ohjelma syötetään HDMI-piuhaa pitkin synkronointiboxiin ja sieltä eteenpäin televisiolle. Tällöin synkronointiboxi  pääsee ”sieppamaan” kuvasignaalin ja synkroinoimaan valot tähän signaaliin. Jos TV:ssä on käytössä erillinen synkronointiboxi ja käyttää TV:n omaa ”Netflix” applikaatiota, ei kuvasignaali kierrä synkronointiboxin kautta, jolloin valojen synkronointi ei yleensä onnistu.

Vain aidot Hue valot

Jos on tarkoitus käyttää ”Ambilight + Hue” valaistuksen aktiivista reagointia kuvan sisältöön, on parempi valinta aidot Hue-valot. Ei kannata sekoittaa Hue -valoja ja ”3rd party” -valoja samaan setuppiin, sillä valojen yhtäaikaisessa synkronoinnissa voi tulla haasteita. Varsinkin jos käyttää agressiivista asetusta reagoinnille ja valot vaihtavat valaistusta tiheään. ”3rd party” -valot eivät välttämättä pysty reagoimaan muutoksiin yhtä nopeasti kuin aidot Hue -valot, lisäksi valojen värisävyissä on eroja.

Update 17.3.2020: ”Entertainment area”:n kanssa on tuettua käyttää vain aitoja värillistä valoa tuottavia Hue-valaisimia.

Entäpä itse TV, kannatiko hankinta?

Alkuhankaluuksien jälkeen TV sinänsä on ollut ihan soiva peli. Toisaalta on turha maksaa Ambilight -ominaisuudesta, jos sitä ei juuri käytä.  Rahan voi mieluummin sijoittaa laadukkaampaan TV-paneeliin tai helppokäyttöisyyteen. TV:n staattisen taustavalaistuksen pystyy toteuttamaan helposti pelkillä Hue -valoilla tai jopa kolmannen osapuolen Hue -yhteensopivilla valoilla.

Itselle tällä hetkellä ainoa varsinainen etu Ambilight -ominaisuuden yhdistämisestä Philips Hue:n kanssa on se, että kun TV käynnistyy, kontrolli valoista siirtyy Hue:lta televisiolle, jolloin esim Philips Hue:n liikesensori ei pääse muuttamaan/sotkemaan valoja TV:n katselun aikana.

Kun itse en pelaa olohuoneessa ja käytän TV:n katselun yhteydessä ”Ambilight + Hue” -valoja vain staattiseen taustavalaistukseen, niin ehkä Ambilight TV jäisi kauppaan jos olisin uudestaan ostamassa.

Hue valot muussa käytössä

Toki TV:n ympäristössä olevilla Hue -valoilla on myös muutakin käyttöä ja ne ovatkin meillä aktiivisessa käytössä myös kun TV on pois päältä. Tarvittaessa olohuoneen valaistusta / väritystä voi muuttaa päivän ja fiiliksen mukaan käyttämällä erilaisia valaistusskenaarioita, aika paljon helpompaa kuin tehosteseinän säännöllinen uudelleenmaalaus 😉

Valaistusskenaarioista ja niiden kontrolloinnista lisää seuraavassa postauksessa: ”Keittiö / Olohuone, valojen asetukset iConnectHue applikaatiolla”

 

9 thoughts on “Philips Ambilight TV & Philips Hue valot

 1. Ja tarkemmin katsottuani, kyllä se silta, eli Hue Bridge mainitaan esim kohdassa:

  Hue App
  – Jos valoja ei ole vielä liitetty Hue Bridgeen
  – Uusien valojen lisäys
  – Valot samaan ryhmään, esim ”Televisio”

  Tykkää

 2. Saako ne taustatuikkuvalot pois päältä,ovat perin häiritseviä,vilkuvat ja välkkyvät,ei hyvä

  Tykkää

  1. Siis TV:n ambilight valot = taustatuikkuvalot? Saahan ne pois päältä TV:n kaukosäätimestä, mutta toisaalta on turha hankkia Ambilight TV, jos ei käytä niitä valoja…

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s