Led-nauha peilikaappiin

Kun keittiön kaappeihin alunperin tilatut virtalähteet osoittautuivat huonoksi, niin päätin tilalle hankittuja virtalähteitä odotellessa virittää keittiöön hankitusta COB CCT led-nauhasta ylimääräiseksi jäävän pätkän yläkerran WC:n peilikaappiin luomaan tunnelmavalaistusta.

Osalista

Asennus

Yläkerran WC:n peili ei varsinaisesti ole kaappi, vaan peilin ympärillä on kaappimainen kehys. Peilin takana on runko, joka on hieman pienempi kuin varsinainen peili. Led-nauha kiinnitettiin tähän runkoon, jolloin sen sai mukavasti piiloon. Jätin kulmissa led-nauhaan hieman löysää, jotta ei tule liian tiukkaa käännöstä, joka mahdollisesti olisi hajottanut led-nauhan.

Virtalähde ja zigbee -kontrolleri mahtui myös mukavasti piiloon peilin rungon sisään.

Kuva: Led-nauha / virtalähde / zigbee -kontrolleri peilikaapin takana

Käyttö

Led-nauha on yhdistetty Hue -siltaan Gledopton WWCW zigbee-kontrollerilla ja se näkyy Hue-/iConnectHue appissa ”White Ambiance” -tyyppisenä valona, eli valkoista valoa tuottavana valaisimena, jonka värilämpötilaa ja kirkkautta voi säätää.

Gledoptolta ei löydy erikseen pelkkää CCT -tyyppistä kontrolleria ja käytössä on siis WWCW -tyyppinen kontrolleri ja piuhat on kytketty CW,WW ja V+ portteihin. Toinen V+ portti jää vapaaksi.

RGB+CCT kontrolleri?

COB CCT Led-nauhan saa toimimaan myös RGB+CCT -tyyppisen kontrollerin kanssa. Tällöin jätetään R/G/B -portit kytkemättä. Huonona puolena RGB+CCT ja COB CCT led-nauhan yhdistämisessä on se, että se näkyy applikaatiossa värillistä valoa tuottavana valaisimena. Jos tällöin applikaatiosta valitsee värillisen valon, niin led-nauhan valo sammuu. Valon saa takaisin päälle valitsemalla jonkun valkoista valoa tuottavan ”valoreseptin”, esim ”concentrate”. Tämän jälkeen voi säätää värilämpötila ja kirkkautta appista vapaasti.

iConnectHue asetukset

Tein iConnectHue -applikaatiossa pari erilaista valaistuskenaariota:

Molemmissa samat värilämpötila- ja kirkkausasetukset. Led-nauhan valo näyttää näillä asetuksilla hieman kylmemmältä, näitä voi tarvittaessa säätää tarkemmin kohdalleen valaisin kerrallaan.

Valoja käytetään Hue Dimmer -älykytkimen kautta. iConnecHue -appin avulla saa samalle napille määriteltyä useamman toiminnon riippuen painalluksien määrästä. Ensimmäisellä ”On”-napin painalluksella syttyy pelkkä led-nauha ja toisella painalluksella kaikki yläkerran wc:n valot. Tarvittaessa voi vielä tehdä kolmannen skenaarion, jossa päällä on pelkät Milliskin kohdevalot, ja liittää tämä skenaario ”On”-napin kolmannen painalluksen toiminnoksi.

Kuvia: Led-nauha peilikaapissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s