Sähköinen ajoportti jumittaa, osa 273

Kevät tulee, routa sulaa ja ajoportti jumittaa

Ei kun taas ihmettelemään ja säätämään ajoporttia…

GTKOG

Mikä ihmeen GTKOG? Portin uusi nimi on GTKOG (Gift That Keeps On Giving)…

Muutama kuukausi sitten routa oli päässyt siirtämään ajoportin perustuksia sen verran, että portti ei enää ollut vaaterissa ja jäi jumiin joko avattaessa tai suljettaessa.

No nyt routa on sulanut ja portti on taas liikahtanut. Tällä kertaa suunnilleen samaan kohtaan kuin mistä edellistä säätöä lähdettiin tekemään. Eli tällä kerralla portti sulkeutui tavallaan alamäkeen, portti liukui liian pitkälle ja portin ”softstopper” jäi jumiin moottorin hammasrattaaseen.

Kun oireet olivat jo tuttuja, niin diagnoosi suoritettiin vatupassilla, joka kertoi kylmän totuuden. Samoin säätämiseen alkaa syntyä jo rutiinia ja homman sai pakettiin noin 15-20 minuutissa.

Alkaa jo kuitenkin arveluttamaan automaation hyödyt ajoportin osalta. Automaatio on kivaa kun se toimii, mutta kun se ei toimi niin ketuttaa kahta kauheammin. Jos olisin joka kerta avannut/sulkenut portin omin kätösin, niin loppupeleissä aikaa ja efforttia olisi mennyt varmaan vähemmän kuin portin säätämiseen. Ja kun ei olisi odotuksia automaattisesti avautuvasta portista, niin manuaaliset operaatiot eivät varmaan ketuttaisi samalla tavalla…

Tehokkaampi moottori portille alkaa pikkuhiljaa hiipiä oman ostolistan kärkeen. Bonuksena vielä sellainen jossa ei ole portin toimintaa sekoittavia ”softstopper” magneetteja. Sen verran potkua pitää löytyä, että porttia aukeaa vaikka vastassa olisikin pieni ylämäki tai mekanismi on muuten kankea esim pakkasen takia….

One thought on “Sähköinen ajoportti jumittaa, osa 273

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s