Motion sensor snooze?

Välillä keittiö/olohuoneesta lähtiessä, kun juuri on sammuttanut tilan valaistuksen Tap-älykatkaisimesta, liiketunnistin laukeaa samantien ja laittaa valot uudestaan päälle.

 

Tämä on sinänsä ihan oikea toiminta liiketunnistimelta, sillä kun valot sammutetaan,  ”Only react if groups are off” asetus ei enää valojen sammuttua estä keittiön liiketunnistinta sytyttämästä valoja.

Tap-katkaisin on keittiön seinällä ja liikesensorin havaintoalueella, vaikka yrittää kulman ylitse ujuttaa käden katkaisimelle, niin silti liiketunnistin havaitsee joskus tämän liikkeen ja laittaa valot päälle.

Kokeilin myös siirtää liiketunnistimen kulman taakse, mutta ilmeisesti sopivissa olosuhteissa liiketunnistimen keila osuu portaiden alla olevan varaston korkeakiiltoiseen oveen ja näin liiketunnistin reagoi myös eteisessä tapahtuvaan liikkeeseen.

Mikä tekee näistä valojen uudelleen syttymisistä ärsyttävää on se, että tätä ei tapahdu kuin satunnaisesti. Automaation kun pitäisi toimia joka kerta samalla tavalla, eikä tehdä välillä yhtä ja välillä toista.

Ilmeisesti  muutaman kerran minuutissa tehtävä liiketunnistimen ”status-pollaus” voi aiheuttaa poikkeamaa reagointiin. Jos sopivassa kohtaa tätä pollausta sammuttaa valot manuaalisesti, niin silloin liiketunnistin reagoi ja sytyttää valot. Toisessa kohtaa pollausta ei liiketunnistin reagoi.

En tiedä, liikesensori on todella mystinen aparaatti 🙂

Philips Hue labs Motion Sensor Snooze

Philips Hue labsista löytyy lääke tähän, eli ”Sensor Snooze” -resepti, jolla voi väliaikaisesti ottaa liiketunnistimen pois käytöstä. Yritän kuitenkin aktiivisesti välttää Hue Labsin reseptin käyttöä, koska tällöin pitäisi määritellä Tap / Dimmer -kytkimen nappeihin ”Motion Sensor Snooze ” -toiminto Philips Hue Labsin kautta, jolloin taas ei onnistuisi iConnectHue:n magic scene ja valoanimaatio ominaisuuksien käyttäminen.

iConnectHue Motion Sensor Snooze?

Joten olisi kätevää, jos iConnectHue:n kanssa voisi lisätä Tap-älykytkimen valojen sammutusrutiiniin uudenlaisen ”Sensor snooze” toiminnon, johon voisi määrittää, että liikesensori on disabloituna esimerkiksi seuraavat 30 sekuntia, jonka jälkeen liikesensori menisi uudestaan aktiiviseksi. Näin voisi rauhassa sammuttaa valot olohuoneesta ja poistua sieltä, eikä liiketunnistin laittaisi turhaan uudestaan valoja päälle.

Pitääpä kysellä iConnectHue:lta josko ”sensor snooze” -toiminto olisi mahdollista toteuttaa. Vaikka he olisivat suosiollisia tälle ehdotukselle, niin sen koodaamiseen menee varmaan oma aikansa.

Mahdollinen work-around?

Jos liiketunnistimessa on päällä asetus ”Only react if groups are off”, niin tätä voisi ehkä hyödyntää sillä tavalla, että sammuttaa kaikki muut valot paitsi yhden. Näin liiketunnistimen mielestä kaikki valot eivät ole ”off”, jolloin se ei sytytä valoja.

Jos saisi vielä tämän yhden valon himmennettyä samalla todella himmeäksi, esim 5% kirkkaudelle, niin tilaan ei jäisi käytännössä ollenkaan valoa.

iConnectHue applikaatiossa on myös katkasimeen ”timer” -action, jolla saa valon himmennettyä pois tietyn ajan sisällä ja lopuksi valo sammutetaan.

”Yksi valo päällä” + ”Himmennys” + ”Timer ~ ”Köyhän miehen motion sensor snooze”, kun yksi valo himmenisi ja sammuisi vaikka minuutin timerilla.  Tänä aikana liiketunnistin ei pystyisi laukaisemaan valoja päälle, kun ”Only react if groups are off” estäisi liiketunnistimen laukeamisen. Kun valo lopulta sammuu ei ”Only react if groups are off” asetus enää estä liiketunnistimen reagointia…

Pitääpä kokeilla…

 

 

2 thoughts on “Motion sensor snooze?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s