GX53 Led alasvalo Hue yhteensopivaksi?

Keltaisen valon ”metsästys” talossa jatkuu. Olohuoneen kattoon upotettuna oli 5 kpl Led-spottivaloja /-alasvaloja , joiden värilämpötila on 2800K, eli kellertävä valo. Koska emme juuri välitä lämpimän keltaista valoa tuottavista valaisimista, niin näiden spottivalojen käyttö on jäänyt aika vähälle.

Olen jo jonkin aikaa miettinyt näiden vaihtamista 4000K valoa tuottaviksi tai Hue yhteensopiviksi.

Hue alasvalot

Ongelmaksi aitojen Hue alasvalojen kanssa muodostui valaisimen korkeus tai tarkemmin upotussyvyys kattoon asennettuna, noin 100 mm. Meillä välikaton ja katon välissä on vain noin 50 mm tilaa ja Philips Hue alasvalojen asennus ei tulisi onnistumaan.

Zigbee /  Hue yhteensopiva GX53 polttimo?

Joten seuraavaksi mietintään pelkän polttimon vaihto. Valaisimien polttimotyyppi on GX53, mutta en löytänyt GX53-polttimoa, joka olisi ollut zigbee / Hue -yhteensopiva.

Zigbee alasvalo?

Kiinasta olisi löytynyt Gledopton alasvalot, jotka 45 mm korkeina olisivat juuri ja juuri mahtuneet paikalleen. Lisäksi kutakin Led alasvaloa olisi voinut ohjata erikseen ja valaisimissa olisi ollut säädettävä värilämpötila välillä 2000-6500 K + värilliset Ledit. Näiden yhteydessä olisi kuitenkin joutunut kasvattamaan katossa olevan asennusreiän kokoa, 6/9W valaisimen asennusreiän halkaisija on 100-110 mm, 12W valaisimelle asennusreikä on 130-140 mm. Olemassa olevien GX53 alasvalojen asennusreikä on halkaisijaltaan vain noin 90 mm. Kattopaneelissa olemassa olevan asennusreikien kasvattaminen sahaamalla ei jostain syystä houkutellut.

Pelkkä 4000K GX53 polttimo

Joten lopulta päädyin vain vaihtamaan olemassa olevat GX53 2800 K polttimot 4000K valoa tuottaviin ei-zigbee yhteensopiviin polttimoihin. Valinta kohdistui ”Airam Pro LED-Lamppu KM75 6W/480lm, 4000K GX53”-polttimoon. Pro version Airam Ledeillä on mahdollista käyttää himmennintä. Hintaero ei-himmennettäviin GX53 polttimoihin oli muutama euro per polttimo.

Zigbee himmenin käyttöön?

Ehkä tulevaisuudessa laitan näiden valojen yhteyteen vastaavan zigbee yhteensopivan katkaisimen kuin ruokapöydän valaisimen yhteydessä on. Ehkä sillä erotuksella, että ottaa on/off -tyyppisen katkaisimen sijasta himmennykseen kykenevän katkaisimen. Näköjään näiden hinta on Kiinassa pudonnut jo reilusti, yksittäisen himmennyskytkimen hinta on enää vain 15€, hmm…..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s