Ismartgate – autotallin ovien etäohjaus – vuosi käytössä

Tilannekatsaus autotallin ovien etäkäytöstä Ismartgate tuotteella.

Autotalli – Ismartgate Pro Kit for Garage

Autotallin ovien osalta vuosi on mennyt ilman isompia ongelmia.

Ovien asentosensoreiden paristot

Molempien ovien asentosensoriin on joutunut vaihtamaan kahdesti paristot. Per sensori menee 2 kpl LR1 paristoja, jotka maksaa yhteensä noin 6€. Paristoja on siis mennyt vuodessa 8 kpl, eli kulut näiden osalta noin 24€.

Asentosensoreita ei välttämättä tarvita peruskäytössä. Ismartgaten omalla appilla saa ovet auki/kiinni ilmankin. Paristojen loppumisesta ei ole (muistaakseni) tullut varoitusta Ismartgate appiin tai emaililla. Pari kertaa tuli ilmoitus Ismartgatesta emaililla, että ”Sensoriin XXX ei saada juuri nyt yhteyttä”, mutta hetken päästä vika poistui.

Jos haluaa käyttää edistyneempiä ominaisuuksia, kuten autotallin ovien kontrolloimista Applen ”Sirin” avulla tai käyttämällä geofencing ominaisuuksia ”IFTTT”:n kanssa, niin asentosensoreiden pitää olla toimintakunnossa.

Käytännössä paristojen loppumisen viimeistään huomaa siinä vaiheessa, kun Applen ”Home” appissa on autotallin ovet ovat ”Ei yhteyttä” tilassa tai kun ”Siri” tai ”IFTTT” ei avaa/sulje autotallin ovia.

Sensoreiden tilan näkee myös Ismartgaten omasta appista. Sensori raportoi lämpötilan ja pariston tilan. Kun paristot ovat totaalisen loppu, niin nämä tiedot katoavat appista.

Esimerkki: Autotallin asentosensorien tila

Autotalli – Geofence vs Apple Siri

Vaikka Applen ”Siri” on yleensä aika kätevä, niin itsellä on sen käyttö autotallien ovien avaamisessa jäänyt vähälle. Johtuen lähinnä siitä, että ”Siri” EI osaa käskyttää autotallin ovia, kun puhelin on yhdistetty autoon Applen ”Carplay” ominaisuudella, jolloin on käytössä vain autoon liittyvät ”Siri” toiminnot, eivät kotiin liittyvät ”Siri” toiminnot. Kauhean kätevää…

Milloin mahdollisesti haluaisin käyttää ”Siri” ominaisuutta? Kun olen autossa tulossa kotiin ja haluaisin autotallin auki…

Joten olen asettanut IFTTT:n avaamaan autotallin ”yksi” oven, kun saavun (tai puhelimeni saapuu) ”geofence” alueelle ja sulkemaan oven kun poistun ”geofence” alueelta.

Muutaman kerran puhelimen paikannus on sekoillut. Tämän seurauksena autotallin ”yksi” ovet ovat auenneet, kun paikannus on taas alkanut toimimaan ja on näyttänyt siltä, että olen saapunut kotiin. Ei mikään iso ongelma, jos kyseessä on yksittäinen tapahtuma, kun Applen ”Homekit” lähettää ilmoituksen oven avautumisesta ja virheellisesti auenneen autotallin oven voi laittaa kiinni.

Viime kesänä muutaman päivän ajan puhelimen paikannus sekoili jatkuvasti ja autotallin ovet liikkuivat useamman kerran päivässä virheellisesti. Tällöin otin IFTTT:n geofence ominaisuuden kokonaan pois käytöstä muutamaksi viikoksi, liekö Vladimir Putin käynyt kääntymässä Upinniemen portilla ;).

 

One thought on “Ismartgate – autotallin ovien etäohjaus – vuosi käytössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s